(Video) Familie de mistreți, pe străzile din Brașov. Un urs din Brașov îi sperie pe locuitorii din Bistrița. „ A fost adus în zonă Rodnei de la Brașov acolo unde era obișnuit cu mâncarea aruncată de la tomberon”

Last Updated on iulie 10, 2023 Mistreții continuă să se plimbe pe străzile din Brașov. Un exemplar de mistreţ a fost văzut într-o parcare de pe strada Vişinului, apoi în parcul de lângă lac şi, a doua zi, la intersecţia dintre strada Lacurilor şi Dr. Ioan Meşotă, posibil ca mistreţul, văzând că nimeni nu-i face nimic, să-şi fi invitat şi familia la plimbare.

Astfel încât, sâmbătă, 8 iulie, dimineaţa, mistreţul a fost văzut vis-a-vis de benzinăria din Dârste, doar că acum era însoţit de toată familia: parteneră, 2 purceluşi zglobii şi un alt treilea exemplar, despre care se bănuieşte că este soacra temerarului explorator cu 4 picioare şi colţi, scrie Biz Brașov.

Reamintim că, la precedentele incursiuni ale sălbăticiunilor în oraş, sfaturile autorităților au fost ca locuitorii şi turiştii să nu se apropie de animale şi să nu le hrănească. Mai ales că mistreții, spre deosebire de urși, nu pot fi îndepărtați prin prezența oamenilor și prin zgomot, ba chiar devin agresivi, potrivit mytex.ro.

Un urs relocat din Brașov îi sperie pe locuitorii din Rodna, Bistrița-Năsăud

Populația de pe raza localității Rodna, Bistrița-Năsăud, a fost avertizată din nou prin sistemul Ro-Alert privind apariția unui urs.

Animalul speriat nu a făcut nicio pagubă și pare în continuare să-și caute un loc mai liniștit. Nu-i dă pace foamea, el fiind adus în zonă Rodnei de la Brașov acolo unde era obișnuit cu mâncarea aruncată de la tomberon.

(Video) Familie de mistreți, pe străzile din Brașov. Un urs din Brașov îi sperie pe locuitorii din Bistrița. „ A fost adus în zonă Rodnei de la Brașov acolo unde era obișnuit cu mâncarea aruncată de la tomberon” 1

După ce a dat târcoale zile bune prin satul Valea Vinului și a ajuns să fie tranchilizat și relocat în vârful muntelui năravul l-a făcut să revină în Valea Vinului și de acolo, acum, pe teritoriul comunei Maieru“, potrivit observatorbn.ro.

Urşii dau năvală în gospodăriile oamenilor de la munte

Urşii nu mai dau deloc pace locuitorilor din zonele de munte. Seara trecută autorităţile din Prahova au emis un mesaj RO-Alert, după ce un animal sălbatic a fost văzut într-o curte din Sinaia, scrie Observator Tv.

La câteva ore, o altă alertă a fost dată în Buşteni, acolo unde un alt urs a intrat într-o gospodărie.

Probleme au fost şi în Neamţ, în localitatea Poiana Largului oamenii au tras o sperietură zdravănă după ce sălbăticiunea şi-a făcut apariţia în curte.

Poteca din Bucegi călcată frecvent de sălbăticiuni. „Ursul trece lihnit și se întoarce cu burtă plină“

Camere de supraveghere amplasate de rangerii Parcului Natural Bucegi ne oferă imagini inedite cu animalele sălbatice în arealul lor natural. O astfel de cameră a surprins, în Munții Bucegi, mai multe specimene în decurs de două zile, scrie Adevarul.

Practic, pe aceeași potecă au fost observate căprioare, porci mistreți, o vulpe și un urs.

„Mai erau două căprioare în munții noștri și p-astea le-a mâncat ursul. Se vede clar, trece lihnit și se întoarce cu burta plină. N-am mai văzut căprioare de 7-8 ani, înainte erau dealurile pline”, a scris un internaut.

„Trece o ciută, două, un purcel, un urs ba chiar și-un ras mititel iar o cumătra parcă ne salută. Deasupra un cuc și-o pupăză cântă”, Vlad Obreja.

Pădurile Parcului Natural Bucegi asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost necesare unui habitat sănătos.

Previous Story

Brașov. Șoferul cu Porsche a returnat mopul și găleata. „Am acționat din panică. Nu doresc la nimeni să fie într-o astfel de situație”

Next Story

Republicii din Brașov vs. Bălcescu din Sibiu. „În Brașov ești ca la mall. În Sibiu, ca la târg”