Aeroportul Brașov vs Aeroportul Sibiu. Egalitate la numărul de zboruri. Dar Aeroportul Brașov își mărește numărul de curse

Last Updated on iulie 25, 2023 Vecinii din Sibiu se uită cu atenție și îngrijorare la dezvoltarea Aeroportului Brașov care le-ar pune mari probleme în viitor.  În luna mai 2023, Aeroportul Sibiu a fost folosit de 44.645 de pasageri, iar în luna aprilie din Sibiu au plecat sau au aterizat 42.078 de persoane. În comparație, Aeroportul Brașov a avut  10 mii de călători doar în perioada 15 iulie – 18 iulie.

În acest moment, Aeroportul Brașov este folosit pentru 10 curse regulate de către compania aeriană Dan Air (Roma, Barcelona, Munchen, Bruxelles, București, Valencia, Londra, Stuttgart, Nurnberg, și Madrid). Alte trei companii (Animawings, Aegean și Hisky) oferă chartere spre Antalya și Heraklion.

Aeroportul Brașov vs Aeroportul Sibiu. Egalitate la numărul de zboruri. Dar Aeroportul Brașov își mărește numărul de curse 1

De pe Aeroportul Sibiu sunt zboruri către 8 destinații (București, Memmingen, Dortmund, Munchen, Viena, Londra, Karlsruhe Baden-Baden și Nurnberg), operate de companiile Austrian, Lufthansa, Wizz Air și Air Connect. De asemenea, companiile Animawigs și HiSky oferă zboruri charter spre Creta, Skiathos, Monastir și Antalya, scrie Turnul Sfatului.

Alte trei companii aeriene ar urma să zboare de pe Aeroportul Brașov. Compania maghiară Wizz Air a anunțat zboruri regulate către și dinspre Londra, cu trei frecvențe pe săptămână. Compania a și anunțat programul curselor, începând de luna viitoare, urmând să zboare luni, miercuri și vineri, cu plecări de la orele 13:10, 12:20, respectiv 12:55.

Conducerea Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” a anunțat că în luna august va avea discuții  pentru o cursă aeriană între Braşov şi Paris.

De asemenea, în această toamnă urmează să se concretizeze discuţiile purtate cu compania Universal Air, pentru realizarea de zboruri regulate spre două destinaţii din Israel, Tel Aviv şi Haifa, relatează jurnaliștii brașoveni. La nivel de demersuri este şi deschiderea rutei Braşov – Budapesta – Braşov.

Începând 2 septembrie, Wizz Air va operaționaliza zborurile Braşov (GHV) – Dortmund (DTM) şi Dortmund (DTM) – Braşov (GHV), cu două frecvenţe pe săptămână, marţea şi sâmbăta.

Totodată, din 1 decembrie 2023, compania Fly Lili va începe zboruri comerciale regulate de pasageri, spre Stuttgart și Munchen, cu trei frecvenţe săptămânal, marţea, joia şi sâmbăta.

Doar în ultimele trei luni, destinațiile Veneția, Dublin și Madrid au dispărut din programul de zbor al Aeroportului Sibiu. Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, susține că vina o poartă și călătorii care evită transportul aerian, iar companiile ”nu fac acte de caritate”.

„Aeroportul poartă discuții cu operatorii aerieni și ne furnizează nouă, autorității tutelare, datele și dorințele pe care acești operatori le au și așa s-au născut schemele de ajutor de stat pe care le finanțăm. Dar – așa cum arăta și domnul director – componenta cea mai importantă sunt pasagerii.

Dacă pasagerii vin și folosesc serviciile Aeroportului internațional Sibiu, acest aeroport devine atractiv pentru operatorii aerieni. Pentru că trebuie să privim operatorii aerieni ca pe niște agenți economici care nu fac acte de caritate, da? Ei sunt agenți economici care trebuie să rămână cu ceva în urma serviciilor pe care le fac. Asta este economia de piață.

Dar, dacă se zboară mai mult de pe acest aeroport, atunci și atractivitatea va fi mai mare și operatorii aerieni vor dezvolta mai multe curse. Nu depinde de Aeroport exclusiv sau de altcineva dezvoltarea altor rute. Rutele trebuie să fie atractive pentru operatorii aerieni. Și sunt atractive dacă au pasageri”, a precizat Cîmpean la mijlocul lunii iulie, atunci când s-a făcut o prezentare a stadiului lucrărilor de 65 de milioane de euro pentru extinderea terminalului Aeroportului internațional Sibiu.

Prima săptămână fără modificări în orarul zborurilor de pe Aeroportul Brașov

Programul zborurilor efectuate pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav rămâne acelaşi de până acum. Este pentru prima dată de la deschiderea obiectivului de când nu au fost operate modificări ale orarelor, scrie Biz Brasov. Conducerea Aeroportului a anunțat că în momentul în care vor interveni modificări în program vor fi comunicate de îndată.

Programul zborurilor efectuate pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav rămâne acelaşi de până acum‼️
Lunea
👉 Curse regulate asigurate de compania DAN AIR:
Roma FCO 03:45 – Braşov GHV 07:00
Braşov GHV 07:40 – Stuttgart STR 08:55

Stuttgart STR 09:45 – Nurnberg NUE 10:15
Nurnberg NUE 11:05 – Braşov GHV 14:20
Braşov GHV 15:00 – Madrid MAD 17:50
👉 Zboruri charter asigurate de compania AEGEAN:
Heraklion – Braşov – Heraklion, aterizare la ora 14:50, decolare la ora 15:35

Marţea
👉 Curse regulate asigurate de compania DAN AIR:
Madrid MAD 10:45 – Braşov GHV 15:10
Braşov GHV 15:55 – Barcelona BCN 18:00

Miercurea
👉 Curse regulate asigurate de compania DAN AIR:
Barcelona BCN 03:50 – Braşov GHV 07:30
Braşov GHV 08:20 – Munchen MUC 09:20
Munchen MUC 10:10 – Bruxelles BRU 11:35
Bruxelles BRU 12:25 – Braşov GHV 15:50
Braşov GVH 16:30 – Bucureşti OTP 17:10

Joia
👉 Curse regulate asigurate de compania DAN AIR:
Bucureşti OTP 06:20 – Braşov GHV 07:00
Braşov GHV 07:40 – Valencia VLC 10:00
Valencia VLC 10:50 – Braşov GHV 14:50
Braşov GHV 15:30 – Bucureşti OTP 16:10

Vinerea
👉 Curse regulate asigurate de compania DAN AIR:
Bucureşti OTP 07:00 – Braşov GHV 07:40
Braşov GHV 08:35 – Londra LGW 09:45
Londra LGW 10:50 – Braşov GHV 15:50
Braşov GHV 16:30 – Roma FCO 17:40

👉 Zboruri charter asigurate de compania ANIMAWINGS:
Antalya – Braşov – Antalya, aterizare la ora 15:55, decolare la ora 16:40

Sâmbăta
👉 Zboruri charter asigurate de compania HISKY:
Antalya – Braşov – Antalya, aterizare la ora 10:30, decolare la ora 11:40
▪ Duminica nu sunt programate zboruri.
▪ În momentul în care vor interveni modificări în program, le vom comunica de îndată.

Previous Story

Ștrandul din inima Brașovului construit de sași. Legenda spune că aici s-a scăldat și Regina Elisabeta a României

Next Story

Brașov. Mort în Piața Sfatului. „Omul zăcea mort în Piaţa Sfatului, iar lângă el erau persoane care mâncau la terasă”