(Foto) S-a deschis un Aeroport nou aproape de Brașov. Aeroportul are indicativul LRHR

Last Updated on iulie 18, 2023 Regiunea Centru s-a mai îmbogățit cu un aeroport. Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ungaria și-a inaugurat aeroportul de la Remetea, județul Harghita. Luni, 17 iulie, un avion al companiei aeriene Aeroexpress, care zboară regulat între Budapesta și Cluj-Napoca, a aterizat pe aeroportul privat din comună.

Zborul de ieri, 17 iulie, a fost unul de test. Zborurile comerciale, cu o frecvență zilnică, ar putea începe de anul viitor, potrivit publicației Szekelyhon.ro, scrie economica.ro. Aeronava cu 30 de oameni la bord a ajuns la Remetea, după ce controlul la frontieră s-a făcut la aeroportul din Cluj-Napoca, astfel că pasagerii au ajuns în Harghita la o oră și jumătate de la plecare.

(Foto) S-a deschis un Aeroport nou aproape de Brașov. Aeroportul are indicativul LRHR 1
(foto: ADORJÁN SZÁSZ via szekelyhon.ro)

Pentru moment, avionul trebuie să aterizeze la Cluj-Napoca, Arad sau Târgu Mureș pentru controlul de frontieră, însă odată cu intrarea României în Schengen, timpul va fi scurtat.

(Foto) S-a deschis un Aeroport nou aproape de Brașov. Aeroportul are indicativul LRHR 2

De anul viitor, sunt în plan două zboruri zilnice între Remetea și Budapesta. Unul pentru a transporta angajații companiilor noastre, al doilea urmând să asigure transportul pasagerilor obișnuiți”, a spus Attila Balázs, conform psnews.

(Foto) S-a deschis un Aeroport nou aproape de Brașov. Aeroportul are indicativul LRHR 3

Născut la Remetea, Balázs este unul dintre bogații Ungariei, cu o avere estimată la peste 80 de milioane de euro. 80% din forța de muncă din companiile sale este atrasă din regiune.

(Foto) S-a deschis un Aeroport nou aproape de Brașov. Aeroportul are indicativul LRHR 4

Johnny Hirlav: „Primul avion de pasageri a aterizat luni 17 iulie 2023 pe aeroportul din Remetea judetul Harghita. De anul viitor sunt planificate zboruri zilnice regulate spre anumite destinații. La fel, zborurile medicale atât de necesare in situații extreme vor fi operate de pe acest aeroport. <<Susținem dezvoltarea>>”

(Foto) S-a deschis un Aeroport nou aproape de Brașov. Aeroportul are indicativul LRHR 5

Premierul Ungariei aterizează pe Aeroportul Brașov

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va fi prezent în România unde va susţine şi în acest an o prelegere la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. Acesta va ateriza mâine pe Aeroportul Brașov. Viktor Orban va ateriza inițial la București, va zbura ulterior de la București la Brașov și apoi de aici va pleca spre Tușnad, scrie Transilvania365.

Conform stirileprotv.ro, Sandor Krisztina, preşedintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi responsabil cu programul politic al taberei, a precizat că prelegerea susţinută de premierul ungar se numără printre punctele foarte stabile din programul evenimentului. Orban va avea şi în acest an tradiţionala întâlnire cu liderii organizaţiilor şi partidelor care îi reprezintă pe maghiarii din Bazinul Carpatic.

Pasagerul 10.000 pe Aeroportul Braşov

O prejmereancă de 32 de ani, care merge regulat în Spania, a fost pasagerul cu numărul 10.000 pe Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav. Ioana Gociman a aterizat marţi, 18 iulie, fiind pasageră a cursei Madrid – Braşov, operată de Dan Air. Aterizarea era programată la ora 15.10, însă aeronava a ajuns la ora 16.10.

La sosire, ea a fost întâmpinată de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, dar şi de directorul Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, Alexandru Anghel, iar cei doi i-au oferit un buchet de flori şi un mic cadou.

După ce a primit cadoul din partea preşedintelui Consiliului Judeţean şi a directorului aeroportului, pasagera a declarat că aştepta de mult timp aeroportul. „Zborul a fost foarte bun, fără incidente. Sunt fericită că sunt pasagerul cu numărul 10.000. Părinţii mei locuiesc în Spania şi eu merg frecvent acolo. Pentru mine e o mare bucurie că am putut să aterizez aici. Până acum aterizam pe Otopeni, iar de la Bucureşti la Braşov făceam cinci ore. Acum, cred că în jumătate de oră voi fi acasă”, a declarat pasagera, potrivit bzb.ro.. Ea a spus că biletul l-a cumpărat la puţin timp după ce s-a deschis aeroportul (15 iunie, n.r.).

(Foto) S-a deschis un Aeroport nou aproape de Brașov. Aeroportul are indicativul LRHR 6

Pasagerul a fost ales aleatoriu şi ne-a fost comunicat de compania aeriană. Pentru noi este incredibil. Ne-am uitat încă o dată pe cifre, ca să vedem dacă nu este un zero în plus. După aproximativ o lună de la deschidere, am învăţat să mergem ca un copil care abia s-a născut, iar acum începem să învăţăm să alergăm. Ne aşteptăm la o creştere a numărului de pasageri”, a declarat Anghel.

El estimează că în acest moment, Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav este undeva la mijlocul topului naţional.

Previous Story

Criminalul din Bran, doar 23 de ani de închisoare, după ce și-a măcelărit vărul și soția acestuia

Next Story

Aeroportul Brașov. 4 companii vin anul acesta: Wizz Air, Air France, Universal Air și Fly Lily