Last Updated on iunie 22, 2023 Universitatea Transilvania i-a premiat miercuri, 21 iuie, pe cei 20 de şefi de promoţie, de la cele 18 facultăţi. În acest an, singurii care au terminat studiile de licenţă cu media 10 provin de la Facultatea de Muzică. Unul dintre ei este Ciprian Cucu, membru al Cvintetului vocal Anatoly, cvintet care, în palmaresul medaliilor, distincţiilor şi premiilor, are şi Crucea şaguniană, cea mai înaltă distincţie oferită de mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul dr. Laurenţiu Streza.
„Aceste studii teoretice şi practice de fapt au certificat pasiunea mea. E adevărat că sunt în domeniul muzical de foarte mulţi ani, de mic copil, dar cred că era nevoie să certific toate aceste cunoştinţe pe care le aveam. Încă o dată, viaţa mi-a spus că niciodată nu te poţi opri şi că tot timpul mai e ceva de învăţat şi încă mai am foarte multe de învăţat”, a declarat, ieri, Ciprian Cucu, absolvent Universitatea Transilvania, potrivit bzb.ro.
Colega lui, Ioana Mîrţi, a absolvit studiile muzicale tot cu nota absolută. „Este un sentiment de mândrie şi de bucurie. În acelaşi timp, mă simt onorată să fac parte dintre aceşti studenţi care sunt şi ei şefi de promoţie. Nu aş fi reuşit fără ajutorul şi sprijinul profesorilor şi al profesoarei de canto şi faptul că această facultate m-a ajutat să mă descopăr şi să îmi dezvolt abilităţile muzicale şi interpretative a însemnat foarte mult pentru mine”, a mărturisit tânăra.
Vizită de studio oriunde vor în lume, pe banii Universităţii
Şefii de promoţie care aleg să urmeze şi masteratul la Universitatea Transilvania vor fi recompensaţi şi cu o excursie pe banii Universităţii. „Vor beneficia de laptop, cazare gratuită în cămin, dacă vor solicita, şi masă gratuită la cantină şi, la fel ca anul trecut, vom organiza o vizită la universităţi de top din lume, acolo unde vor alege şefii de promoţie, majoritatea lor,
în Statele Unite sau în Europa, având în vedere faptul că universitatea doreşte întotdeauna să premieze şi să răsplătească performanţa”, a precizat rectorul instituţiei de învăţământ superior, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, citat de mytex.ro.
Universitatea TRANSILVANIA din Brasov: „Te așteptăm să te înscrii la UNITBV! Alege una din cele 18 facultăți unde sunt disponibile aproape 3000 de locuri bugetate la programele de licență”.
Pentru admiterea din sesiunea iulie, Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs în total 10.840 de locuri, la licență și masterat.
Pentru programele de studii de licență vor fi disponibile aproape 3.000 de locuri la buget, cu aproximativ 200 mai multe față de anul trecut și alte 3.000 de locuri la taxă, la care se adaugă aproximativ 1.400 de locuri la programele de studii de licență la distanță sau cu frecvență redusă.
Pentru programele de studii de masterat vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget și aproape 1.800 de locuri la taxă. Și în acest an candidații olimpici vor fi admiși fără concurs.
Totodată, absolvenții care sunt șefi de promoție ai liceelor din care provin, cei care vor obține media 10 la bacalaureat dar și membrii locurilor olimpice ale României care au participat la competiții internaționale vor primi din partea Universității Transilvania un laptop și, dacă este nevoie, cazare și o masă gratuită la cantină pe parcursul întregului an universitar (exceptând vacanțele).
La fel ca și în anii precedenți, și de această dată Universitatea Transilvania din Brașov oferă locuri speciale pentru candidații cu dizabilități, cei de etnie romă, cei de la liceele din mediul rural și pentru românii de pretutindeni.
Înscrierea pentru admiterea la Universitatea Transilvania din Brașov se face online (pe admitere.unitbv.ro), prin aplicația dedicată, unde candidații trebuie să-și completeze datele personale și să încarce documentele solicitate. Aplicația de înscriere va fi deschisă până în 15 iulie, iar primele rezultate vor fi afișate în 20 iulie, pe site-urile facultăților.
La majoritatea facultăților admiterea se face pe baza notelor de la bacalaureat. Excepție fac 4 facultăți unde vor fi probe scrise și/sau practice.
La Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum și la programul de studii „Kinetoterapie și motricitate specială” de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va consta și într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta din probe practice și de competențe.
Taxele de școlarizare și cele de înscriere rămân neschimbate la Universitatea Transilvania: 200 de lei este taxa de înscriere la toate facultățile (excepție face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei), iar taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.500 și 7.000 de lei pe an.
Toate detaliile privind condițiile de admitere, numărul de locuri pentru fiecare program de studii precum și calendarul și actele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul admitere.unitbv.ro.