Au fost readuse lebedele pe lacul Cetății Făgăraș. „Ne bucurăm că au reapărut aceste gingașe făpturi și sperăm ca turiștii și făgărășenii să se bucure de priveliște”

Last Updated on iunie 7, 2023 Începând de luni, 5 iunie, patru lebede, două perechi, au fost readuse pe lacul Cetății Făgăraș. Ultima dată, lebedele au fost văzute pe lacul Cetății în 2021, atunci a fost momentul în care au început lucrările de amenajare și reamenajare ale malului de apărare.

,,Lucrările de restaurare ale Cetății Făgăraș se apropie de final, așa că au fost aduse patru lebede pe lacul Cetății, care vor înfrumuseța zona noastră. Ne bucurăm că au reapărut aceste gingașe făpturi și sperăm ca turiștii și făgărășenii să se bucure de priveliște” a declarat dr. Elena Băjenaru, dierctorul Muzeului Țării Făgărașului ,,Valer Literat”, potrivit Salut Fagaras.

Au fost readuse lebedele pe lacul Cetății Făgăraș. „Ne bucurăm că au reapărut aceste gingașe făpturi și sperăm ca turiștii și făgărășenii să se bucure de priveliște” 1

Trebuie să știm că prezența lebedelor, readuse în peisajul făgărășean începând cu anul 2013, au o istorie mai lungă. În secolul al XVII-lea, pe lac erau 9 lebede, de a căror îngrijire se ocupau principesele Transilvaniei, Suzana Lorant y și Anna Bornemisza, care erau și stăpânele Cetății Făgăraș, scrie Monitorul Expres.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban mai vrea să facă un parc pe platforma IUS: „Sunt două căi, una a războiului și una a bunei înțelegeri/Dacă vreți să vedeți planuri și fotografii, mai dați-mi o lună, o lună și jumătate și o să vedeți”

Next Story

Brașov. Piață volantă în Răcădău, sâmbătă. „Vom avea producători variați din Brașov și nu numai, cu o ofertă diversificată”