Directorul Alexandru Anghel: „Aeroportul Brașov nu se închide. Pentru Dan Air, pentru cele două zile, mutăm programul de la 10.00 dimineața la 22.00 seara”

Last Updated on iunie 27, 2023 Conducerea de la Aeroportul Brașov a ieșit astăzi la explicații după ce compania Dan Air a amenințat că se retrage. Directorul Alexandru Anghel dă asigurări că aeroportul nu se va închide. Cei de la Dan Air au anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că vor opera în continuare de pe Aeroportul Brașov.

Aeroportul nu se închide. Aeroportul este deschis pentru toate tipurile de zboruri. Noi avem și zborurile charter de Antalya, de Creta, deci în perspectiva în care un operator aerian nu mai zboară nu înseamnă că închidem aeroportul. Căutăm soluții să diversificăm operatorii aerieni de pe aeroport, dar vă dați seama că nu ne dorim să plece nimeni și ne dorim să se rezolve toate motivele astea de dispută care au fost, să le lăsăm, să fie de domeniul trecutului și să ne bucurăm și noi de realizarea aceasta”, a declarat Alexandru Anghel, citat de brasov.net. 

Directorul Alexandru Anghel: „Aeroportul Brașov nu se închide. Pentru Dan Air, pentru cele două zile, mutăm programul de la 10.00 dimineața la 22.00 seara” 1

Reprezentanții aeroportului spun că nu au avut niciun conflict cu compania Dan Air și că toate sesizările primite au încercat să le rezolve. Principala problemă a operatorului aerian rămâne programul de 12 ore, de la 7.00 la 19.00. Pentru a soluționa și această doleanță, conducerea aeroportului propune modificarea intervalului de 12 ore, astfel încât programul să înceapă mai târziu.

Una din soluții este să vedem dacă putem să facem flexibilizarea programului. Dacă vorbim de Dan Air, pentru cele două zile, să putem muta programul de la 10.00 dimineața la 22.00 seara, adică păstrăm 12 ore, dar să începem programul mai târziu.

Nu e necesar să angajăm personal suplimentar nici noi, nici ROMATSA și am acomoda programul și în timpul acesta le cerem și dânșilor să înceapă demersurile pentru a intra în programul aeroportului că este atipic să mergi 5 zile pe un program și 2 zile pe alt program, dar ca măsură temporară asta ar fi una. Adică n-am stat degeaba, am venit și cu soluții și am făcut și consultare în piață”, a completat directorul Aeroportului Brașov.

Aeroportul Brașov. Noi destinații de zbor

Scopul autorităților este prelungirea programului astfel încât aeroportul să funcționeze 24 de ore din 24. Dar până la o astfel de schimbare este nevoie ca cererea pentru curse spre și dinspre orașul de sub Tâmpa să crească, iar tot mai multe companii aeriene să decidă să opereze din Brașov. Alexandru Anghel spune că a pornit discuțiile cu două companii aeriene pentru curse Brașov – Paris și Brașov – Tel Aviv.

„Sunt în continuare zboruri programate pe aeroport, avem discuții și cu alte companii aeriene care vor începe operarea. Există negocieri avansate pentru Franța, Brașov – Paris, și pentru Israel – Tel Aviv. Asta a fost marea problemă, în discuțiile din ultimii doi ani, că nu aveam istoric.

Înainte de deschidere era dificil să convingem că suntem o destinație viabilă, însă acum există certitudini, avem un aeroport deschis, cu servicii la standardele cerute de regulamentele europene”, a mai declarat Anghel, citat de mytex.ro.

Dan Air Continuă operarea de la Aeroportul Brașov

Având în vedere situația creata până la acest moment ca urmare a problemelor ivite, respectiv lipsa aparaturii pentru îndepărtat păsările de pe raza aerodromului, lipsa organizațiilor de întreținere precum și refuzul extinderii programului operare de către controlorii de trafic, în situații de nevoie operațională cum au fost întâmpinate în săptămânile anterioare, DAN AIR a luat următoarea hotărâre:

Prioritare fiind siguranța pasagerilor noștri, ne asumăm pierderile adiționale și greutăți întâmpinate și vă anunțăm că ne vom continua programul de zbor adaptat condițiilor oferite în prezent de către Aeroportul din Brașov.

Menționăm că în urma solicitărilor noastre, Aeroportul Brașov ne-a transmis în cursul acestei zilei o comunicare potrivit căreia problema logisticii pentru îndepărtarea păsările din zona aeroportului din Ghimbav a fost rezolvată.
Cu privire la lipsa organizațiilor de întreținere arătam ca suntem încă în așteptarea unui răspuns.

Referitor la extinderea programului de operare, compania noastră a înaintat doua adrese atât către Aeroportul Brașov, cât și către ROMATSA, solicitând extinderea programului de operare astfel încât să fie respectate cele transmise inițial de către toate părțile implicate. Arătăm că până la acest moment nu am primit încă un răspuns.

De asemenea chiar și în cazul unui răspuns nefavorabil dar justificat ne arătăm disponibilitatea în identificarea unor soluții menite a rezolva problemelor pasagerilor așa cum am specificat și în conferința de presă susținută astăzi, 27.06.2023 la sediul companiei.

În vederea prestării serviciilor de transport la care ne-am obligat DAN AIR va continua să opereze zborurile de pe Aeroportul Brașov astfel:
zborurile care vor se vor derula in intervalul 07.00 – 19.00 nu vor suferi modificări; zborurile care se vor derula cu depășirea acestui program orar vor fi finalizate cu ajutorul transportului terestru pus la dispoziție de compania noastră în mod gratuit. In acest fel ne vom asigura ca pasagerii vor ajunge la destinația prevăzută inițial.

În încheiere facem precizarea că aceste măsuri sunt temporare, fiind încrezători că instituțiile implicate ne vor asigura sprijinul ca operațiunile DAN AIR sa fie realizate conform programului de zbor stabilit si acceptat inițial.

Ne cerem scuze fata de pasagerii noștri și îi asigurăm că depunem toate eforturile necesare soluționării situației de față” au transmis cei de la Dan Air.

Previous Story

Cristi Pitulice: „Gata, s-a rezolvat si Aeroportul din Brașov. S-a transformat într-o piesă nici măcar de muzeu”

Next Story

Aeroportul Brașov. ROMATSA explică: program de 24 de ore doar peste 2 ani!  „Cu aceşti patru controlori de trafic în plus nu vom putea asigura decât o flexibilizare a programului aeroportului şi nicidecum extinderea la 24 de ore”