Aeroportul Brașov. Doar 15 decolări într-o săptămână. Director: Am solicitat companiilor aeriene  să ne comunice cum şi-ar dori să organizăm cele 12 ore de-a lungul săptămânii

Last Updated on iunie 22, 2023 Aeroportul Brașov a dat de greu încă de la început iar lucrurile nu arată bine pentru perioada următoare. Directorul Aeroportului, Alexandru Anghel, spune că a cerut ROMATSA să comunice de când ar putea să mărească programul Aeroportului. Cei de la ROMATSA au declarat deja că doar peste 3 luni, poate. Directorul mai spune că se consultă cu operatorii aerieni cum să-i „bage” în programul de 12 ore. Însă aceste discuții trebuiau făcute cu multe luni înainte de deschidere, nu după scandalul făcut de DAn Air.

Expertul în aviație Valentin Iordache spune că Aeroportul Brașov, pentru a-și plăti cheltuielile, trebuie să aibă 15 – 20 de decolări pe zi. Aeroportul Brașov anunță că a avut 15 decolări într-o săptămână. Greu de imaginat cum se va descurca Aeroportul Brașov în condițiile în care trebuie plătite creditele, dobânzile, facturile către Aeroportul falimentar Arad care gestionează turnul virtual, licențele și alte cheltuieli. Sumele sunt uriașe, ținute la secret.

Aeroportul Brașov

Deschis în 15 iunie, Aeroportul Internaţional Braşov a înregistrat până miercuri, 21 iunie, 30 de aterizări şi decolări. Mai exact, potrivit informaţiilor directorului generat al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbabv, Alexandru Anghel, până miercuri au fost înregistrate 15 aterizări şi 15 decolări, curse regulate şi charter.

După numeroasele discuţii referitoare la programul de funcţionare al aeroportului, Alexandru Anghel a declarat că au fost începute demersuri pentru o eventuală modificare sau extindere a acestuia.  „Am transmis o adresă către ROMATSA (care asigură dirijarea traficului aerian din centrul regional de la Arad), prin care le-am solicitat să ne comunice de când ar putea să asigure extinderea programului pentru Aeroportul Internaţional Braşov şi cu câte ore”, a precizat Alexandru Anghel, citat de bzb.ro.

În acelaşi timp, directorul regiei se consultă cu reprezentanţii companiilor care operează pe aeroportul Braşov, pentru a se vedea cum se poate optimiza programul de 12 ore. „Le-am solicitat să ne comunice cum şi-ar dori să organizăm cele 12 ore de-a lungul săptămânii, astfel încât să putem acomoda toate cursele programate”, a mai spus Anghel.

Aceste demersuri vin în contextul în care unul dintre operatorii aerieni a avut mari probleme cu aterizările şi decolările, pentru că programase unele dintre ele în afara orelor de funcţionare, respectiv 7.00 – 19.00.

ROMATSA, care asigură serviciile de navigație aeriană prin Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad, folosind tehnologia remote tower (turn virtual la distanță), a precizat că și-a dimensionat personalul pentru programul de 12 ore al AIBG „întrucât aeroportul este nou deschis și nu există o predictibilitate pe termen mediu și lung pentru un trafic aerian stabil”, după cum se arată într-un comunicat de presă, prezentat de mytex.ro.

Destinaţiile operabile momentan

În acest moment, pe Aeroportul Braşov operează Dan Air, care asigură curse regulate – zboruri de linie, după cum urmează:
– Luni: Nurnberg; (din iulie, şi Roma);
– Marţi: Barcelona, (din iulie, şi Valencia);
– Miercuri: Munchen, Bruxelles;

– Joi: Nurnberg, Stuttgart;
– Vineri: Londra;
– Sâmbătă: Madrid;
– Duminică: Malaga.

Wizz Air ar urma să inaugureze în august 2023 prima sa rută de la Braşov, spre aeroportul Luton din capitala Marii Britanii. O lună mai târziu, compania low-cost va inaugura şi ruta Braşov – Dortmund (Germania).

Pe lângă acestea, la data curentă, se operează de la Braşov doar zboruri charter, spre Heraklion (Grecia) şi Antalya (Turcia). Acestea vor fi disponibile până la finele lunii septembrie 2023.
Zborurile spre Heraklion sunt operate de Aegean Airlines în fiecare luni, iar cele spre Antalya sunt operate de Animawings, în fiecare vineri, şi HiSky, în fiecare sâmbătă.

Aeroportul Brașov. Altă premieră / Primul avion privat a aterizat

BoardingPass: „📰 PE SCURT: primul avion privat care aterizează pe aeroportul din Brașov este operat de Netjets Europe.

Aeroportul Brașov. Doar 15 decolări într-o săptămână. Director: Am solicitat companiilor aeriene  să ne comunice cum şi-ar dori să organizăm cele 12 ore de-a lungul săptămânii 1
Avionul de tip Cessna 560XL Citation XLS (CS-DXN) zboară spre Brașov din Figari (Corsica), iar ulterior va zbura din Brașov spre Zurich (Elveția)”.

Previous Story

(Foto) Brașov. S-a trezit cu ursul la uşă, în Săcele. „Ursul a încercat ușa de la intrare. Am apelat 112”

Next Story

Brașov. Târg în Piața Sfatului. „Republica Moldova Prezintă“. Concerte în Piața Sfântul Ioan. Street Delivery 2023 între magazinul Star și Modarom