Președintele CJ Covasna, despre deschiderea Aeroportului Brașov: „Cei care au plecat în străinătate acum 15-20 de ani se vor reîntoarce odată cu deschiderea Aeroportului de la Brașov”

Last Updated on aprilie 12, 2023 Aeroportul de la Ghimbav prezintă un interes puternic pentru covăsneni, iar odată ce va deveni operațional, mulți dintre locuitorii plecați la muncă în străinătate se vor întoarce și se vor stabili din nou în județul natal, spune președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

„În Transilvania, conform datelor de la Recensământ, Bistrița-Năsăud este singurul județ unde s-a mărit populația. L-am întrebat pe colegul meu din Bistrița-Năsăud cum s-a întâmplat acest lucru și mi-a zis exact ceea ce simt și eu deja: au venit oamenii acasă. Și vă spun de ce: pentru că cei care s-au dus în străinătate acum 10-15-20 de ani, au ajuns la o situație materială destul de corectă, și-au întemeiat familii, au început să aibă copii.

Președintele CJ Covasna, despre deschiderea Aeroportului Brașov: „Cei care au plecat în străinătate acum 15-20 de ani se vor reîntoarce odată cu deschiderea Aeroportului de la Brașov” 1

Când a venit momentul să dea copiii la școală, la 6-7 ani, și-au dat seama că nu au curaj să îi lase în școlile din Franța, Germania, Olanda și alte țări, unde zilnic vedem în presa internațională ce se întâmplă. Și atunci, părinții și-au dat seama că mai bine se întorc acasă, pentru că la noi în Transilvania, de pildă, siguranța cetățeanului și siguranța copiilor în mediul educațional este mult mai ridicată decât siguranța copiilor și a oamenilor în Occident.

Nu este o mișcare foarte mare încă, în județul nostru, dar am discutat cu mai multe cunoștințe de-ale mele care intenționează să se întoarcă în județul nostru, în primul rând datorită copiilor (…) Sunt exemple pozitive și la Sfântu Gheorghe și la Târgu Secuiesc, cei care s-au întors, chiar și în sistemul de sănătate sunt medici/asistenți care s-au întors din Tirolul de Sud sau din Irlanda”, a spus Tamás Sándor, citat de g4media.ro.

În 2019, autoritățile județene estimau că încă din primul an după punerea în funcţiune a aeroportului, numărul turiştilor care vor veni în judeţul Covasna se va dubla.

Aerogara Braşov – la consultare publică

Terminalul va fi dat în administrare unui singur operator, care va trebui să prezinte un concept comercial şi de marketing unitar şi comun care să reflecte specificul zonei geografice

După ce în şedinţa Consiliului Judeţean Braşov din 30 martie au fost aprobate preţurile de pornire pentru închirierea spaţiilor comerciale din incinta Aerogării, joi, 6 aprilie, Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov” a început demersurile pentru atribuirea spaţiilor, informează bzb.ro.

Astfel, regia a publicat pe platforma electronică de achiziţii publice la secţiunea „Anunţuri de consultare a pieţei”, anunţul prin care operatorii economici interesaţi sunt invitaţi să-şi spună punctul de vedere cu privire la următoarele aspecte: nivelul redevenţei contractuale; estimarea costurilor investiţiilor de efectuat, a costurilor în legătură cu exploatarea serviciilor şi a perioadei necesare pentru recuperarea costurilor investiţiilor; perioada necesară operatorilor economici pentru pregătirea ofertei după publicarea anunţului de participare privind procedura de atribuire; informaţiile necesare operatorilor economici în vederea pregătirii ofertei.

Spaţiile din aerogară vor fi atribuite în baza Legii nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrări şi servicii, act normativ ce este aplicabil şi serviciilor de tip „food and beverage” (alimentaţie publică – n.r.), serviciilor de vânzare cu amănuntul de îmbrăcăminte, produse alimentare, ţigări şi băuturi, precum şi oricăror altor servicii de vânzare cu amănuntul, inclusiv servicii de vânzare produse cosmetice şi parfumuri.

Previous Story

Brașov. „Vânătoare de ouă”, la Dino Parc Râşnov, duminică. „Uitaţi-vă cu atenţie după oul auriu, care vă poate aduce un premiu special”

Next Story

Aeroportul Brașov, curse și spre Tel Aviv. „Israelienii iubesc România și vor să meargă în vacanță pentru că Israelul devine foarte aglomerat”