Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate

Last Updated on aprilie 5, 2023 Zăpada de ieri a rupt 50 de copaci și a blocat tiruri și utilaje de deszăpezire op mai multe drumuri naționale din județul Brașov. Ieri s-a intervenit în municipiul Brașov pentru îndepărtarea a peste 50 de arbori și crengi care s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Intervențiile au durat până după miezul nopții. În această dimineață echipele sunt din nou pe teren, conform reprezentanților Primăriei Brașov.

Am format inclusiv echipe care verifică pe teren arborii și arbuștii foarte încărcați, în pericol să se rupă, și îndepărtează zăpada.
În ceea ce privește activitatea de deszăpezire, de ieri dimineață, de la ora 4:00, s-a acționat continuu pe străzile principale, pe cele în pantă, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, în zonele în care funcționează unități medicale, unități de învățământ și instituții de intervenție, 40 de utilaje de deszăpezire fiind implicate în această activitate.

Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate 1

Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate 2

După oprirea ninsorii, s-a intrat și în interiorul cartierelor, astfel că în această dimineață s-a putut circula în condiții bune pe majoritatea străzilor.
În acest moment, mai acționează aproximativ 12 utilaje de deszăpezire, în Șchei și pe străzile secundare din cartiere.

Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate 3

Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate 4

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 280 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.500 de tone.
În Poiana Brașov au acționat 4 utilaje, iar alte 3 au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, citat de mytex.ro.

Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate 5

 

Brașov: Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate pe mai multe drumuri naționale

Marți noapte, pe mai multe drumuri naționale din județul Brașov au rămas blocate deopotriva tiruri și utilaje de deszăpezire. Este a doua noapte în care ninsoarea căzută din abudență a creat probleme pe șoselele de munte, anunță Europa FM.

Foto Brașov. 50 de copaci s-au rupt din cauza greutății zăpezii. Tiruri și utilaje de deszăpezire, rămase blocate 6

Pe DN1A, Săcele-Cheia, si pe DN73A, Predeal-Râșnov, mai multe tiruri s-au împotmolit sau au derapat ajungând pe contrasens.
Traficul a fost îngreunat sau blocat pe mai multe porțiuni de drum. Un utilaj de deszăpezire a rămas blocat pe DN 73 A.

Centrul țării a ieșit însă de sub avertizarea de cod portocaliu, așa că se așteaptă ca traficul să revină la normal în urmatoarele ore.

Braşovul şi recordurile iernilor „primăvăratice”

Luna a patra a anului este numită popular Prier şi înseamnă timp favorabil, prielnic holdelor şi turmelor de vite. O dată la câţiva ani vremea nu este deloc favorabilă, ci pare mai degrabă de ianuarie. Aprilie poate aduce geruri de neînchipuit, după cum arată istoria, potrivit bzb.ro.

2017
Pe 21 aprilie 2017, la Predeal erau 50 de cm de zăpadă, iar la Braşov erau 15 cm.

1997
Şi aprilie 1997 a fost o lună extraordinar de rece la Predeal: stratul de zăpadă a ajuns la 126 cm şi în două nopţi au fost -12 grade, media lunară fiind 0 grade, cu 29 de nopţi în care a fost îngheţ. Deosebirea este extrem de mare faţă de un aprilie uimitor de cald, în 2018, când media lunară la Predeal a fost +10 grade şi în doar două nopţi a dat îngheţul.
La Braşov, stratul de zăpadă a urcat atunci la 19 cm, la mijloc de aprilie.

1996
În 1996 a nins la mijloc de aprilie în mai multe oraşe, fenomenul fiind numit popular „Zăpada Mieilor”, nume potrivit atunci, fiindcă era chiar Paştele. De exemplu, în aprilie 1996 au fost 44 cm la Braşov (a nins atunci din 14 până în 21 aprilie).
Temperaturile au scăzut până la -9 încă pe 13 aprilie 1996, la -9,6 pe 17, iar pe 22 aprilie vremea încă era extrem de rece, minima fiind de 0 grade. Pe 26 aprilie maxima a fost de 24,5 grade, iar media lunii a fost 7 grade.

Previous Story

TIR-uri blocate în nămeți pe drumul dintre Braşov şi Predeal. În municipiu acționează 40 de utilaje de deszăpezire

Next Story

Brașovul, lovitură în imobiliare: proiecte de 500 milioane euro în următorii 5 ani