Brașov. O tânără a fost lovită cu pumnul în gură de un taximetrist, a rămas fără un dinte. 3.600 lei amendă

Last Updated on martie 29, 2023 Un taximetrist a primit 3.600 de lei amendă după ce a lovit o tânără cu pumnul în față, în mașină. Taximetristul s-a apărat în fața judecătorilor spunând că a fost provocat de tânără şi că a fost nevoit să o aștepte zece minute, în condițiile în care parcase mașina într-un loc interzis. Legea interzice ca „provocările” să fie rezolvate cu pumnul.

O tânără în vârstă de 28 de ani, din Braşov, care a apelat la serviciile unui taximetrist pentru a-și duce mama la un hotel din oraș, a fost lovita cu pumnul de un taximetrist în vârstă de 68 de ani, după ce au intrat în vorbă, abordând teme politice, anunță Antena 3.

Brașov. O tânără a fost lovită cu pumnul în gură de un taximetrist, a rămas fără un dinte. 3.600 lei amendă 1

Din cauza diferenţelor de opinii tânăra şi taximetristul au început să se certe, iar la finalul cursei aceasta a trântit portiera mașinii, gest care l-a scos din minți pe bărbat. Furios, acesta a coborât din maşină pentru a-i cere socoteală tinerei, dar totul s-a sfârşit cu o încăierare.

Practic, individul a înjurat-o apoi a lovit-o cu piciorul în gambă și cu pumnul în față, bătaia fiind oprită de un martor din parcarea hotelului care asistase la întreaga scenă, notează ziare.com.

În urma altercației, tânăra s-a ales cu un dinte spart şi a depus imediat plângere la Poliţie împotriva taximetristului.

Cazul a ajuns în instanţă, acolo unde bărbatul a încercat să se apere spunând că, de fapt, a fost provocat de cele două femei încă de la începutul cursei şi că a fost nevoit să le aștepte zece minute, în condițiile în care parcase mașina într-un loc interzis.

Cu toate astea el a fost găsit vinovat pentru purtare abuzivă şi condamnat să plătească o amendă penală de 1.800 de lei.

Însă, instanța de apel a vrut să-i mai ofere bărbatului o lecție.

Judecătorii de la Curtea de Apel Brașov au considerat că la vârsta de 68 de ani, cât avea taximetristul la data săvârșirii faptei, este de așteptat ca o persoană ”să fi atins un nivel ridicat în dezvoltarea emoțională, care să îi permită un control ridicat asupra propriilor emoții, și să fi dobândit abilitatea de a identifica cu ușurință soluții de evitare și aplanare a conflictelor”, se arată în motivarea instanței.

În ciuda vârstei și a experienței îndelungate cu clienții, taximetristul a ales să ”responsabilizeze persoana vătămată pentru comportamentul său în trafic (parcând în zonă interzisă) procedând contrar legii penale și a moralei, aplicând clientei sale, o tânără de 28 de ani, o lovitură cu piciorul în gambă și un pumn în bărbie, atât de puternic încât i-a mobilizat unul din dinți”, se arată în documentul citat, conform Biz Brașov.

Deși a regretat faptele și s-a arătat dispus să-și ceară scuze public, taximetristul nu a fost iertat de judecătorii Curții de Apel Brașov care i-au dublat amenda dată de prima instanță, având de plătit acum 3.600 de lei.

Previous Story

Efectul Aeroportului Brașov asupra celui din Sibiu: „Va avea pasageri. Dacă sunt diferențe semnificative de preț la biletele de avion, vei merge la aeroportul unde este mai ieftin, și biletele mai ieftine sunt acolo unde este concurență, deci  aeroporturile din București și Cluj sunt în avantaj din perspectiva asta”

Next Story

Brașov. Ce avere are “Lupul de la Rutieră”, poliţistul decorat pentru onoare, arestat pentru șpagă