Ion Țiriac vrea să facă un patinoar la Brașov în 74 de zile

Last Updated on ianuarie 17, 2023 Ion Țiriac are în plan să construiască un patinoar la Brașov, în 74 de zile. Anunțul a fost făcut de bunul său prieten, Eduard Pană, singurul hocheist român în viață aflat în Hall of Fame.

Contactat de Prosport, Eduard Pană a confirmat. „Am avut, într-adevăr, discuții cu domnul Țiriac pe această temă și urmează să mă deplasez în Slovacia pentru a găsi un model de patinoar ce urmează să fie construit în Brașov. Am un bun prieten care locuiește în Slovacia, cu care voi merge să văd mai multe patinoare.

Ion Țiriac vrea să facă un patinoar la Brașov în 74 de zile 1

Sigur că prețurile diferă de la o locație la alta, domnul Țiriac urmând să-și dea ok-ul pentru tipul de patinoar pe care intenționează să-l ridice în Brașov”, a declarat Eduard Pană.

Fostul mare hocheist a dezvăluit că o astfel de arena sportivă ar putea fi ridicată într-un timp foarte scurt, în 74 de zile. „Așa s-a întâmplat și cu patinoarul de la Otopeni. Totul a decurs foarte repede de la momentul în care a fost excavată prima cuvă de pământ și până la inaugurare”, a mai spus Pană.

Brașovul are un patinoar olimpic, construit în 2010.

Patinoarul Olimpic Brasov a fost inaugurat in ianuarie 2010 iar beneficiarul patinoarului este Primăria Braşov, întregul complex fiind administrat de Direcţia Sport şi Tineret a Municipiului Braşov.

Patinoarul este casa echipei de hochei Corona Wolves Brașov si este cel mai nou si cel mai modern patinoar la ora actuala din Romania . Patinoarul Olimpic din Brașov este situat in spatele Garii centrale din Brasov in incinta Parcului Tractorul si are acces auto cu parcari publice de pe Strada Turnului.

Caracteristici tehnice patinoar:

Patinoarul Olimpic Brasov 3 Capacitate: 1600 locuri pe scaune şi alte 400 de locuri în picioare, capacitatea totală fiind de peste 2000 de locuri; Climatizare: la nivelul tribunelor sunt 16°C, la 1-2 m. de gheaţă sunt 11°C. iar gheaţa are temperaturi variabile în funcţie de sportul care se practică: -6°C pentru patinaj artistic, -10°C pentru short track şi -15°C pentru hochei; Vestiare: 6 pentru hochei şi patinaj, 1 pentru public; Alte sali: sală de protocol, sală de conferinţe, cabinet medical, staţie antidoping, fan shop; un bufet şi baruri;

Previous Story

Paralela 45 oferă anunță vacanțe cu zboruri charter de pe Aeroportul Braşov în Antalya și Grecia

Next Story

Foto Brașov. A început construcția celui mai mare terminal RAT, lângă gară. 12 peroane, 70 de arbori și 20 de arbuști decorativi