Brașov. 5 focuri de artificii de Revelion

Last Updated on decembrie 5, 2022 Anul 2023 va fi întâmpinat cu 5 focuri de artificii la Brașov, în mai multe zone ale orașului.

În toate zonele, spectacolele de artificii vor începe la miezul nopţii şi vor dura cel puţin 7 minute, iar pentru identificarea unei firme de specialitate care să asigure acest serviciu, municipalitatea braşoveană a lansat o procedură pe platforma electronică de achiziţii publice, informează bzb.ro.

Brașov. 5 focuri de artificii de Revelion 1

În timpul spectacolelor pirotehnice se vor lansa mai multe tipuri de artificii, respectiv mine, comete, comete cu coadă, mină cu spargere, candeleromane, bombiţe, single shots; one rows, efecte acceptate: chrysantemum, crown, dahlia, waterfall, horsetail,ghost shell, peony with flashing pistil, brocade, multibreak shells.

Artificiile vor exploda la înălţimi cuprinse între 50 şi 250 metri, iar cadenţa medie de tragere 350 şi 450 lovituri pe minut. „Finalul focurilor de artificii va fi grandios, cu multe bombe de calibru foarte mare”, se arată în documentaţia publicată pe platforma electronică de achiziţii publice de Primăria Braşov.

Primăria Braşov nu a anunţat, încă, cele cinci zone de unde se vor lansa focurile de artificii.

Clujul face trecerea de la focurile de artificii la spectacolul cu drone. Primul test a fost de 1 Decembrie, de Ziua Națională.

”Este un spectacol cum nu s-a mai văzut la Cluj. 8 minute are spectacolul de drone și 7 minute sunt focurile de artificii. Este un important joc de imagini despre Marea Unire”, a spus primarul Emil Boc, potrivit Cluj 24.

Brașov. 5 focuri de artificii de Revelion 2

Dronele au format, printre altele, tricolorul și steagul UE, un mărțișor, Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși, Lupoaicva cu Romulus și Remus, simbolul latinității, iar spectacolul s-a încheiat cu mesajele ”La Mulți Ani, Cluj-Napoca” și ”La Mulți Ani, România”.

Potrivit Primăriei, 260 de drone au luminat cerul Clujului într-un spectacol inedit, de Ziua Națională a României. Peste 75.000 de oameni au participat la evenimentele din centrul orașului.

Previous Story

Brașov. Explicații pentru carambolul cu 16 autovehicule. Șofer: „M-a lovit și m-a întors și eram iar cu fața spre Brașov…La mijlocul podului am dat de gheață”

Next Story

Brașov. Primarul din Sânpetru interzice comercializarea petardelor în localitate