Adrian Enache a cântat printre muncitorii de la Roman Brașov. „Unul dintre directorii de la fabrica de camioane mi-a spus: – Maestre, la 300 de metri de noi este Piață Sfatului din Brașov, unde se ține Cerbul de Aur, decât să piardă țară un artist excepțional, în dauna unui inginer mediocru, mai bine rămâi acolo-”

Last Updated on decembrie 15, 2022 Adrian Enache  a studiat la Institutului Politehnic, secția Turnătorie, cu diplomă de inginer metalurg, iar pe vremea lui Ceaușescu a fost trimis la Roman Brașov, stagiar. Acolo le cânta melodii muncitorilor.

Am făcut două facultăți! Sunt inginer metalurg, da! La Galați! Am lucrat foarte puțin! A fost un pic de verificare după ce am terminat facultatea! Te trimiteau trei luni așa, stagiar cum ar veni! Dar am făcut vreo luna în acolo și vreo două la Român, Brașov, la Fabrică de camioane!

Adrian Enache a cântat printre muncitorii de la Roman Brașov. „Unul dintre directorii de la fabrica de camioane mi-a spus: - Maestre, la 300 de metri de noi este Piață Sfatului din Brașov, unde se ține Cerbul de Aur, decât să piardă țară un artist excepțional, în dauna unui inginer mediocru, mai bine rămâi acolo-” 1

Și eu mai mult cântăm! Și a fost o întâmplare foarte frumoasă cu unul dintre directorii de la Roman Brașov mi-a spus: « Maestre, la 300 de metri de noi este Piață Sfatului din Brașov, unde se ține Cerbul de Aur, decât să piardă țară un artist excepțional, în dauna unui inginer mediocru, mai bine rămâi acolo» Eu am terminat cu notă mare, dar dacă eu toată ziua cântăm! Toți muncitorii

de acolo lăsau muncă și băteau cu mine în oale, că eu eram la secția Turnătorie! La Metalurgie am terminat secția de Turnătorie(…)

Am cântat rock la început, cu Nicu Patoi, marele chitarist de astăzi, noi am început împreună, câștigăm festivalurile de rock din toată țară! Este un băiat cu foarte mult bun simt și am rămas prieteni pe viață și când am câștigat ultima dată Campionatul mondial al Artiștilor, la Moscova, că numai Rusia organiza, era și un concurs de show-uri seară, și am câștigat și concursul de show-uri și l-am avut invitat pe Nicu Patoi și am avut un recital de 45 de minute, voce și chitară cu toate hiturile! Am cântat tot ceea ce se putea cânta!”, a spus Adrian Enache, potrivit Kanal D.

Ce a învățat Adrian Enache de la Mihaela Runceanu!

Adrian Enache, prezent în platoul emisiunii „Duet cu Alexandra”, a mărturisit ce anume a învățat de la fosta lui profesoară Mihaela Runceanu și aplică și astăzi.

Eu sunt foarte sincer! Mie când nu-mi place ceva spun și când îmi place ceva spun! M-a învățat Mihaela Runceanu! Ne-a învățat pe toți! Am fost o clasa model! Toți au ajuns mari vedete ale muzicii românești, care au terminat la ea! Și ne-a învățat așa…

pentru că noi aveam și colegi care veneau doar că hai să vin și eu la Miheala Runceanu chiar dacă nu aveau nicio treaba cu muzică și ea le spunea: «Mai, băiete, ce frumușel ești! Vezi că mai sunt și alte genuri, pictură, lectură, teatru, film, mergi în altă parte! Tot aici ne întâlnim în școală asta, dar au și alte clase!»

Adică nu l-a jignit, nu i-a jignit niciodată! Așa spun și eu, cu diplomație! Păi nu-mi place să jignesc oamenii! Refuz frumos, cu zâmbetul pe buze, pentru că eu am terminat și Psihologia, a două facultate, am și armata, la Parasutisti, la Buzău!”, a spus Adrian Enache, potrivit Kanal D.

Previous Story

Brașov. Programul Kaufland, Lidl, Mega Image de Crăciun și Revelion

Next Story

Brașov. ”Restaurantul” Nicoli, închis de Protecția Consumatorilor pentrui alimente expirate, frigidere ruginite