Adrian Veștea: „ Aeroportul Brașov deschis din 15 iunie 2023. Vom avea curse către toate hub-urile importante din Europa”

Last Updated on noiembrie 4, 2022 Adrian Veștea a venit cu un nou termen pentru darea în folosință a Aeroportului Brașov. El recunoaște că a greșit cu termenele până acum, dar de vină ar fi specialiștii.

Veștea spune că nu are ce să-și reproșeze în privința întârzierii punerii în funcțiune a aeroportului. Recunoaște însă că a greșit dând termene ferme. Și totuși a mai înaintat unul: 15 iunie 2023. Afirmațiile au fost făcute în emisiunea Oneliei Pescaru.

Adrian Veștea: „ Aeroportul Brașov deschis din 15 iunie 2023. Vom avea curse către toate hub-urile importante din Europa” 1

Nu am nimic să-mi reproșez legat de întârzierea operării Aeroportului Brașov-Ghimbav și sunt sigur că, în condițiile date, în România, nimeni nu ar fi putut face mai mult. Infrastructura aeroportului este finalizată. E primul aeroport pe care îl fac, am greșit dând termene, dar am mers pe spusele specialiștilor.

15 iunie 2023 este data la care se va zbura de la Brașov si vom avea curse către toate hub-urile importante din Europa”, a declarat Adrian Veștea, citat de mytex.ro.

A început şi marcarea pistei de aterizare-decolare

Tot în această perioadă se lucrează şi la realizarea marcajelor şi inscripţionărilor pe suprafeţele de mişcare de la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. „Sunt trasate marcaje pentru o suprafaţă de 12.200 mp, în culorile galben, roşu, alb reflectorizant, precum şi 700 mp de marcaje negre, anunță bzb.ro.

Pentru marcare se foloseşte o vopsea specială pentru aviaţie, vopsea ce asigură un anumit coeficient de frânare şi o anumită rugozitate, încât să contribuie la frânarea corespunzătoare a aeronavelor când acestea rulează peste suprafeţele marcate.

Vopseaua folosită are depus şi un strat de bile reflectorizante ce conferă o mai bună vizibilitate pe timp de zi şi de noapte. Marcajele sunt realizate la pista de aterizare/decolare, calea de rulare şi platforma de parcare aeronave”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Previous Story

Deputatul brașovean Gabriel Andronache propune limitarea vitezei trotinetelor electrice la 15 km/h

Next Story

MASSIF, „Untold-ul de Brașov”, va avea loc la începutul primăverii, în Poiana Brașov. Cât costă un abonament