Proiecte Brașov. 13 blocuri propuse pentru a fi eficientizate energetic cu bani europeni. 15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirii Operei Brașov, proiect finanțat prin PNRR

Last Updated on octombrie 11, 2022 13 blocuri din Brașov vor fi reabilitate prin finanțare europeană – PNRR, anunță primarul Allen Coliban. Pe lângă lucrările de anvelopare a clădirilor, programul prevede montarea de panouri fotovoltaice pe blocuri și instalarea de stații de reîncărcare rapidă pentru autovehicule electrice.

„Am depus proiectul pentru eficientizarea energetică a 13 blocuri, prin finanțare europeană – PNRR.

Proiecte Brașov. 13 blocuri propuse pentru a fi eficientizate energetic cu bani europeni. 15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirii Operei Brașov, proiect finanțat prin PNRR 1

În această perioadă, când facturile pentru utilități au explodat, și în contextul în care 39% dintre emisiile globale de CO2 legate de energie sunt atribuite clădirilor, eficientizarea energetică a acestora reprezintă o prioritate.

Brașovul se urcă pe “valul renovării”, program menit să îmbunătățească consumul de energie al clădirilor. Astăzi am trimis proiectul nostru pentru eficientizarea energetică a 13 blocuri, 100% finanțabil din fonduri europene.

Vom continua să depunem astfel de proiecte de eficientizare energetică a blocurilor de locuințe, alături de asociațiile de proprietari. Împreună, facem ca Brașovul să fie Capitala Verde a României!”, a transmis primarul.

Clădirea Operei Brașov, reabilitată cu fonduri europene PNRR.

Clădirea Operei Brașov va fi reabilitată cu fonduri europene – PNRR. Costurile se ridică la 15,5 milioane de lei.

„Astăzi, la câteva minute după deschiderea liniei de finanțare, am depus cererea pentru consolidarea și renovarea clădirii Operei, precum și pentru montarea de panouri fotovoltaice si stații pentru încărcarea vehiculelor electrice, in valoare de 15.5 milioane de lei.

Acum câteva luni anunțam lucrările de pregătire pentru deschiderea stagiunii, in cadrul cărora s-au executat o serie de lucrări de reparații ale zonelor dedicate spectatorilor – foaier, garderobă, casierie, precum și de modernizare a echipamentelor de scenotehnică.

Vestea cu adevărat bună legată de lucrările din această vară este că am realizat și adaptarea unei toalete pentru persoanele cu dizabilități. Pentru prima oară, clădirea Operei este pregătită să întâmpine și spectatori cu afecțiuni locomotorii. Așa cum am mai spus-o, este o dovadă de normalitate ca persoanele cu dizabilități să poată avea acces la orașul lor in aceleași condiții cu toți ceilalți și voi continua să lupt pentru acest obiectiv!

Proiecte Brașov. 13 blocuri propuse pentru a fi eficientizate energetic cu bani europeni. 15,5 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirii Operei Brașov, proiect finanțat prin PNRR 2

Acum, cu cererea de finanțare depusă astăzi, ducem lucrările la nivelul următor. Vom consolida și reabilita toate cele 3 corpuri ale Operei, vom monta panouri fotovoltaice și vom pune stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Dezvoltăm de la an la an viața culturală a orașului nostru, atât prin finanțările pe care le punem la dispoziția operatorilor culturali, cât și prin investițiile pe care le facem în infrastructura culturală”, a transmis viceprimarul Flavia Boghiu.

Previous Story

Brașov. Eclipsă parțială de soare vizibilă cu telescoape în Parcul Nicolae Titulescu

Next Story

Halucinații de la ciuperci? Femeia din Codlea a fost ucisă cu furie, cu 50 de lovituri de topor în cap și gât. Ce spun procurorii brașoveni