Copil de 9 ani din Brașov, campion balcanic și european la șah. „O încercare grea pentru Vladimir, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele două zile”

Last Updated on octombrie 10, 2022 Brașoveanul Vladimir Sofronie, în vârstă de nouă ani, domină lumea șahului. Vladimir Sofronie este triplu campion balcanic la șah, iar la cei nouă ani ai săi a câștigat toate cele trei probe, de șah clasic, șah rapid și blitz, la Campionatele Balcanice desfășurate în orașul muntenegrean Cetinje.

O încercare grea pentru Vladimir, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele două zile (11 partide de blitz și 9 partide de șah rapid). Au participat în total 106 copii din 11 țări: Bulgaria, Slovenia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Albania, Croația, Bosnia-Herțegovina, Serbia, România, iar delegația României a participat la balcaniadă cu 6 juniori și 6 junioare (12 copii în total), câte un băiat și câte o fată la fiecare grupă de vârstă: U8, U10, U12, U14, U16, U18 ani”, a spus Claudia Sofronie, mama lui Vladimir, citată de adevarul.ro.
Copil de 9 ani din Brașov, campion balcanic și european la șah. „O încercare grea pentru Vladimir, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele două zile” 1
(Vladimir Sofronie (în galben) a câștigat trei titluri balcanice la șah)

Șansa lui Vladimir Sofronie a fost că a fost campion european la șah clasic și vicecampion continental la blitz. Din acest motiv, federația l-a ajutat să participe la această competiție la care nu ar fi putut ajunge pentru că nu mai are sponsori.

Vladimir Sofronie este fiul fostului campion național de seniori, maestru internațional Iulian Sofronie și al Maestrei Federației Internaționale de Șah Claudia Bilciu Sofronie, vicecampioană mondială în perioada junioratului. El face parte din Asociația Logic 64 Brașov.

Părinții lui Vladimir caută colaboratori și sponsori care să susțină financiar următoarele competiții naționale și internaționale la care, cu siguranță, Vladimir ar participa cu succes reprezentând cu mândrie Brașovul și România!

Previous Story

Ministrul Sănătăţii: „Cred că la Braşov este una dintre cele mai bune unităţi de primiri urgenţe pe care le-am văzut”

Next Story

Detalii despre oribila crimă din Codlea. „În apartament s-a găsit o baie de sânge. Femeia era căzută în sufragerie, bărbatul la intrare în locuință”