Brașov. Premierul Olandei, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă vizitează astăzi baza militară de la Cincu

Last Updated on octombrie 12, 2022 Premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, efectuează miercuri o vizită în România. Mark Rutte va fi însoţit de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, judeţul Braşov.

Sunt programate întrevederi ale celor trei oficiali, dar şi convorbiri în plenul delegaţiilor oficiale, informează g4media.ro.

Brașov. Premierul Olandei, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă vizitează astăzi baza militară de la Cincu 1

”Premierul Rutte va călători în România miercuri, 12 octombrie 2022, pentru a vizita personalul militar olandez care participă la forţa NATO şi pentru a se întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Nicolae Ciucă. Întâlnirea cu preşedintele Iohannis şi premierul Ciucă va avea loc la baza militară din Cincu. Se va discuta despre cooperarea militară dintre Olanda şi România. În cadrul întâlnirii vor fi discutate şi subiecte actuale precum cele mai recente evoluţii privind războiul din Ucraina şi energie”, a transmis Guvernul olandez, potrivit news.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, cei aproximativ 200 de soldaţi olandezi staţionaţi la baza militară din Cincu fac parte din noul „grup de luptă” al NATO, condus de Franţa şi are în total 900 de soldaţi. Soldaţii olandezi vor fi staţionaţi la Cincu pentru aproximativ un an.

Conform programului oficial al vizitei, la 15.30, Rutte se va întâlni cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Ciucă la Sala de Consiliu – Sala Hărţilor, Centrul Naţional de Instruire Întrunită, „GETICA”, de la Cincu, fiind apoi programate întrevederi ale delegaţiilor, întâlniri cu militarii, intervenţii ale preşedintelui Klauss Iohannis, premierului Nicolae-Ionel Ciucă şi premierului Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, iar la 17.30 vor avea loc declaraţii de presă comune.

Pe agenda discuţiilor s-ar putea afla şi eforturile României de aderare la Spaţiul Schengen, autorităţile române considerând că România îndeplineşte toate condiţiile.

Previous Story

Halucinații de la ciuperci? Femeia din Codlea a fost ucisă cu furie, cu 50 de lovituri de topor în cap și gât. Ce spun procurorii brașoveni

Next Story

Brașov. Piețele Astra, Dacia și Star vor fi modernizate. Planul Primăriei