Brașov. Piețele Astra, Dacia și Star vor fi modernizate. Planul Primăriei

Last Updated on octombrie 12, 2022 Programul de modernizare a pieţelor agroalimentare din municipiul Braşov este în etapa pregătirii documentaţiilor, iar lucrările ar putea începe anul viitor.

În urma modernizării, toate tarabele din aceste pieţe vor fi incluse într-o construcţie închisă, ceea ce va asigura un confort optim pentru clienţi şi producători, dar şi o păstrare mai bună a legumelor şi fructelor. Vor fi separate fluxurile de cumpărători de fluxurile de aprovizionare, astfel încât să nu mai existe suprapuneri ale acestora, ca în momentul de faţă.

Brașov. Piețele Astra, Dacia și Star vor fi modernizate. Planul Primăriei 1

De asemenea, vor fi create spaţii anexă pentru organizarea de târguri, zile ale recoltei şi expoziţii cu vânzare pentru produsele agricole şi agroalimentare, informează brasovtv.com.

„Am început primele documentaţii pentru Piaţa Dacia, pentru Piaţa Star şi pentru Piaţa Astra. Cel mai avansat proiect este cel de modernizare a Pieţei Dacia, unde, pe lângă certificatul de urbanism, există şi expertiza geotehnică şi topografică şi se lucrează la documentaţia necesară achiziţionării serviciilor de elaborare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI).

Conform estimărilor Serviciului de Administrare Pieţe, în primele luni ale anului următor va putea fi lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie. În cazul pieţelor Astra şi Star, în această perioadă se lucrează la pregătirea documentaţiilor de achiziţie pentru realizarea studiilor geotehnice şi topografice”, a explicat Flavia Boghiu, citată de bzb.ro.

Modernizarea pieţelor presupune şi amenajarea unor spaţii pentru măcelării, magazine cu produse de panificaţie, magazine alimentare.

Modificările avute în vedere

Reprezentanta Primăriei Braşov a precizat că în urma modernizării, toate tarabele din aceste pieţe vor fi incluse într-o construcţie închisă, ceea ce va asigura un confort optim pentru clienţi şi producători, dar şi o păstrare mai bună a legumelor şi fructelor.

Vor fi separate fluxurile de cumpărători de fluxurile de aprovizionare, astfel încât să nu mai existe suprapuneri ale acestora, ca în momentul de faţă. De asemenea, vor fi create spaţii anexă pentru organizarea de târguri, zile ale recoltei şi expoziţii cu vânzare pentru produsele agricole şi agroalimentare.
Modernizarea pieţelor presupune şi amenajarea unor spaţii pentru măcelării, magazine cu produse de panificaţie, magazine alimentare.

„În cazul acestor magazine, unul dintre criteriile de selecţie va fi dacă îşi vând propriile produse sau sunt doar distribuitori de produse alimentare”, a declarat Flavia Boghiu.

Reamintim că 1 februarie 2022, primarul Braşovului, Allen Coliban, anunţa că „anul acesta demarăm procesul de modernizare a două pieţe: Piaţa Astra şi Piaţa Star. Piaţa Star vrem că o amenajăm ca una a producătorilor locali”.

Previous Story

Brașov. Premierul Olandei, Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă vizitează astăzi baza militară de la Cincu

Next Story

Brașov. Plata cu PET-ul, până duminică, la Carrefour. Doze de aluminiu şi ambalaje de sticlă pentru fructe şi legume româneşti