Aeroportul Brașov dotat cu închisoare și zonă pentru rugăciuni

Last Updated on octombrie 17, 2022 Alexandru Anghel, director la Direcția de Implementare Aeroport Brașov, a făcut o descriere a Aeroportului pentru Digi 24. Printre altele, el a spus că aici au fost construite o închisoare și un loc de rugăciune.

Aeroportul are o „închisoare”

Câteva camere construite după modelul unei celule pentru cei certați cu legile și cu regulile.

Aeroportul Brașov dotat cu închisoare și zonă pentru rugăciuni 1

Sunt pentru azilanți, pentru persoane cărora nu li se permite accesul în țară, tu poți să călătorești, dar o anumită țară să îți interzică accesul și ești oprit practic în zona aceasta de no man’s land, ați mai văzut și prin filme, și mai sunt și persoane recalcitrante care sunt reținute temporar până vin instituțiile statului să îi preia”, explică directorul Alexandru Anghel pentru Digi 24.

Spațiu de rugăciune în aeroport

Ne întoarcem în zona destinată pasagerilor. La etaj se va amenaja și un spațiu de rugaciune. Va fi cât mai auster, fără elemente religioase, astfel încât orice pasager care are nevoie de un moment de liniște să poată intra, indiferent de confesiune, potrivit Digi 24.

Toată zona publică din partea aceasta va fi…, se pot amenaja insulițe de servit sandwich-uri, cafea, să facem un blat în care să poți să stai cu fața la munți să observi peisajul și, nu știu, trimiți mailuluri mai citești mass-media.

Deci o zonă cât mai friendly pentru călător, dar să fie și dotată corespunzător pentru activități economice. Deci noi am vrea să facem o parte importantă din venituri din partea economică și o să încercăm să folosim spațiile la maximă capacitate din punct de vedere comercial”, precizează Alexandru Anghel, potrivit mytex.ro.

Adrian Veştea: „❗️Sunt foarte multe persoane care în decursul timpului m-au contactat în legătură cu angajările la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, cărora nu le-am putut răspunde personal, însă le voi răspunde mai jos.
Am primit sute de întrebări pe această temă şi sper că în cele ce urmează voi clarifica toate aspectele privind acest subiect care suscită un interes enorm din partea braşovenilor şi nu numai a lor.

De la bun început precizez că întreaga responsabilitate a derulării procedurilor de recrutare şi angajare a personalului revine Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA.
📍 „AIBG” RA se va ocupa de toate demersurile privind desfăşurarea procedurilor de angajare, de la elaborarea fişelor de post, anunţarea condiţiilor minime necesare pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate şi publicarea bibliografiei, la desfăşurarea probelor de concurs, incluzând aici etapele de depunere a dosarelor, proba scrisă şi interviul.
În urma discuţiilor pe care le-am purtat cu directorul Regiei, domnul Alexandru Anghel, am înțeles că vor fi 3 etape succesive de ocupare a posturilor, raportate la momentul operaţionalizării Aeroportului, prevăzut pentru vara anului 2023.

‼️ Primele posturi care urmează să fie scoase la concurs sunt cele incluse în organigrama minimală pe care plenul CJ Braşov a aprobat-o în acest an.
Vor fi 6 posturi de execuţie, pentru care procedurile de selecţie a personalului sunt planificate a se desfăşura în perioada noiembrie-decembrie 2022.

Până la finele acestui an, conducerea Regiei va prezenta Consiliului Judeţean, spre aprobare, organigrama finală, care ar urma să cuprindă un total de aproximativ 67 de posturi.
‼️Etapa a doua de angajări va avea loc la începutul anului viitor şi va urmări ocuparea prin concurs a posturilor de conducere de nivel mediu din cadrul Aeroportului.
În etapa a treia vor fi organizate recrutările pentru restul posturilor de execuţie cuprinse în organigrama Regiei „AIBG”.

Vom avea nevoie de persoane calificate în domenii care necesită experienţă generară, cum sunt cele din sfera financiar-contabilă, gestiune, marketing, asistenţă medicală, audit, achiziţii publice, resurse umane, juridic sau administrativ, dar şi de specialişti pentru care experienţa anterioară în aeroport reprezintă o condiţie obligatorie, având în vedere activitatea specifică pe care o implică buna funcţionare a Aeroportului.

❗️Mai multe informaţii despre procedurile de recrutare sunt disponibile pe site-ul Consiliului Judeţean Braşov, accesând linkul: https://site.judbrasov.ro/event_Totul-despre-angaj-rile…
❗️Procedurile de angajare vor fi publice, urmând să fie anunțate prin canalele media uzuale.

✅ Îi invit pe toţi potenţialii candidaţi să urmărească lansarea procedurilor de recrutare a personalului, care se va realiza odată cu publicarea anunţurilor privind cerinţele posturilor care vor fi scoase la concurs.

✅ Toate posturile care vor fi scoase la concurs vor fi publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Braşov, la secţiunea Carieră https://site.judbrasov.ro/cariera.php dar şi pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Braşov https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanBrasov şi pe cea a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav https://www.facebook.com/BrasovAirport”

Previous Story

Brașov. Explicații de la Primărie, de ce s-a produs surparea pe Bulevardul Gării

Next Story

Pe Aroportul Brașov nu pot ateriza avioanele Airbus A380. Au nevoie de o pistă mai lungă