Proiectantul autostrăzii Brașov – Bacău a renunțat la contract. S-au pierdut alți doi ani

Last Updated on septembrie 6, 2022 Contractul pentru  proiectarea Autostrăzii A 13 Brașov -Bacău va fi reziliat în scurt timp a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pentru A 13, proiectantul a notificat CNAIR pentru rezilierea amiabilă a contractului încă de la începutul lunii iunie, arătând că nu mai poate acoperi costurile suplimentare pentru investigațiile geotehnice, scrie economedia.ro.

Proiectantul autostrăzii Brașov – Bacău a renunțat la contract. S-au pierdut alți doi ani 1

Practic, pentru Autostrada Brașov-Bacău s-au pierdut mai mult de doi ani.

„Vineri, 22.05.2020, CNAIR a semnat contractul de servicii “Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău. Contractul în valoare de 20.093.359,86 Lei Lei, fără TVA a fost semnat cu Asocierea SEARCH CORPORATION S.R.L. & PRIMACONS GROUP S.R.L .

Durata contractului este de 30 luni, din care:

  • 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,
  • 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție
  • 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică cu privire la procesul de achiziție al contractului/lor de lucrări și pentru obținerea finanțării aferente lucrărilor.

Sursa de finanțare: FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE”, nota CNAIR, în urmă cu mai bine de doi ani, la semnarea contractului. Certificatele de urbanism pentru întregul traseu al Autostrăzii au fost emise la începutul anului, iar pentru unele segmente de traseu au fost și proteste ale localnicilor, anunță brasov.net.

Previous Story

Brasov. Accident pe DN1, între un autocar cu 17 copii și o autobasculantă

Next Story

Brașov. „Parada Bicicletelor”, în tot oraşul, duminică. Traseul aici