Charles, noul Rege al Marii Britanii, cu casă în județul Brașov. „Pentru că iubesc România! Si cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania”

Last Updated on septembrie 9, 2022 Prințul Charles a devenit noul Rege al Marii Britanii, după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De ce a ales România? Prințul Charles spune „pentru că iubesc România! Si cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania, deci am toate motivele”.

Charles, noul Rege al Marii Britanii, cu casă în județul Brașov. „Pentru că iubesc România! Si cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania” 1

Într-un film realizat de Charlie Ottley, difuzat în primul an al pandemiei, Prinţul Charles spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.

Charles îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în România şi să-i descopere „bogăţiile de necrezut”.

Charles, noul Rege al Marii Britanii, cu casă în județul Brașov. „Pentru că iubesc România! Si cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania” 2

Turiștii care ajung în satul Viscri din județul Brașov pot vizita casa tradiţională săsească a prințului Charles, scrie news.ro. Proprietatea face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și găzduieşte două expoziţii speciale cu accent pe conservarea florei spontane şi a patrimoniului construit.

„Întrucât turiştii care vizitează Viscri au fost întotdeauna foarte dornici să vadă şi să afle cât mai multe despre legătura pe care ASR Prinţul de Wales o are cu satul, Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales a decis în 2021 să transforme casa din Viscri într-o casă deschisă care vorbeşte despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradiţională, agricultura durabilă, protecţia biodiversităţii şi a valoroasei noastre moşteniri culturale – cu alte cuvinte, despre dragostea Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, pentru România”, spune Mihai Grigore, administrator Casa Prinţului de Wales din Viscri, potrivit Hotnews.

Charles, noul Rege al Marii Britanii, cu casă în județul Brașov. „Pentru că iubesc România! Si cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania” 3

Achiziţionată în 2006, în urma vizitelor ASR Prinţul de Wales în zonă, casa de la Viscri 163 a funcţionat până în anul 2021 ca pensiune, fiind un exemplu de bune practici în transformarea unei simple case de la ţară într-un spaţiu în care turiştii pot aprecia frumuseţea arhitecturii tradiţionale, pot gusta produse locale şi se pot bucura de natură.

Charles, noul Rege al Marii Britanii, cu casă în județul Brașov. „Pentru că iubesc România! Si cred ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania” 4

Şura reconvertită a casei de la Viscri 163 găzduieşte astăzi expoziţia permanentă The Transylvania Florilegium, punând în lumină primele cărţi de această calitate dedicate plantelor acestei regiuni, comandate de Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales, un susţinător pasionat al conservării acestui mediu preţios.

În afară de casa din Viscri, prinţul Charles mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, judeţul Covasna, care este, de asemenea, deschisă turiştilor, anunță Libertatea.

Previous Story

Brașov. Un copil de 14 ani a sărit în Lacul Noua după ce a fost prins la volan și a distrus două bănci și mai mulți stâlpi metalici de pe trotuar

Next Story

Brașov. Gratis pe autobuzele RATBV. Strada dintre Modarom şi Star, închisă în acest weekend