Flavia Boghiu: „Am crescut cu ea, pentru mine ea este Regina, ea este cea care ar fi putut fi nemuritoare, căci așa părea”

Last Updated on septembrie 9, 2022 Viceprimarul Flavia Boghiu a transmis un mesaj după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Flavia Boghiu:Și totuși, simbolurile nu mor niciodată!
Noblețea, eleganța, demnitatea, onoarea, curajul, perseverența în a-și tine promisiunea dată, de a servi poporul britanic, sunt valori pe care mi-aș dori să le văd în cât mai mulți conducători.

Flavia Boghiu: „Am crescut cu ea, pentru mine ea este Regina, ea este cea care ar fi putut fi nemuritoare, căci așa părea” 1

Ea, Regina, le-a purtat în fața lumii în adevăratul lor sens și astfel au devenit parte din ea și din moștenirea ei.
Am crescut cu ea, pentru mine ea este Regina, ea este cea care ar fi putut fi nemuritoare, căci așa părea. Și este, pentru că simbolurile nu mor niciodată!
May God rest the Queen!

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. A urcat pe tron în anul 1952, la aproape 26 de ani şi – de atunci – şi-a dedicat întreaga viaţă poporului britanic. Împreună cu Prinţul Philip, a avut patru copii, 8 nepoţi si 12 stranepoţi. Iar de-a lungul timpului, suverana Marii Britanii a fost reprezentată de 15 prim-miniștri. Primul dintre ei a fost Winston Churchill.

Finalul celor 70 de ani de domnie

În 1947, Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, fiul prinţului Andrew al Greciei. Cei doi s-au cunoscut când prințesa moștenitoare avea doar 13 ani, iar mariajul lor avea să dureze 72 de ani. În urma căsătoriei, Philip a devenit duce de Edinburgh, iar împreună au avut patru copii: Prințul Charles, moștenitorul tronului, prințesa Anne și prinții Andrew și Edward, anunță Observator Tv.

Elisabeta a II-a a fost proclamată Regină a Marii Britanii, în 1952, după moartea tatălui său, George al 6-lea. Ceremonia de încoronare a avut, însă, loc un an mai târziu, la catedrala Westmister Abbey și, în premieră, un astfel de eveniment a fost transmis la televizor, în lumea întreagă.

Averea Reginei Elizabeth II: 370 de milioane de lire sterline

Regina Elizabeth II a adunat în timpul domniei de 70 de ani o avere personală estimată de Sunday Times la 370 de milioane de lire sterline, din care o parte este cunoscută şi gestionată de guvern, dar alta este privată.

Elizabeth II a ajuns însă departe în clasamentul marilor averi din Regatul Unit, „Rich List” al Times, clasament dominat de fraţii Sri şi Gopi Hinduja (28 miliarde de lire sterline). De asemenea, a fost mult mai puţin bogată decât regele Thailandei, a cărui avere este estimată la 30 de miliarde de dolari, sultanul din Brunei (20 miliarde) sau regele Salman al Arabiei Saudite (5 miliarde de dolari, potrivit site-ului celebritynetworth.com)., scrie Hotnews.

Previous Story

Brașov. Gratis pe autobuzele RATBV. Strada dintre Modarom şi Star, închisă în acest weekend

Next Story

Brașov. Începe Festivalul Zilelor Culturale Maghiare “Ţara Bârsei”