Brașov. Șef de tren, după ce grinda uriașă din pasajul Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată „Nu a fost avertisment, nimic”

Last Updated on septembrie 23, 2022 O grindă de zeci de tone din pasajul de la Prejmer s-a prăbușit ieri peste calea ferată. Mecanicul unui tren Regio a reuşit să oprească garnitura la doar 100 de metri de grinda căzută pe şine, evitând producerea unei tragedii.

Claudiu Loghin, reporter Observator Tv: Incidentul s-a petrecut chiar în fața trenului 4508, un tren Regio, care trebuia să ajungă de la Gheorgheni la Brașov. Mecanicul de tren spune că, în momentul respectiv, circulația feroviară nu era oprită și sunt mai puțin de 100 de metri de la locul în care a oprit trenul, până la locul în care a căzut grinda.

Brașov. Șef de tren, după ce grinda uriașă din pasajul Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată „Nu a fost avertisment, nimic” 1

Trenul avea locomotivă electrică și un vagon supraetajat. În el se aflau mecanicul, șeful de tren și doi călători.
A căzut un stâlp de ciment, pe linia ferată și s-au rupt sârmele, de sus.

Chiar în fața dumneavoastră?
Când am ajuns cu trenul aici.
V-ați speriat?
Normal că m-am speriat.
Șef de tren: Nu a fost avertisment, nimic. Doar am observat că-i căzută (n.r. grinda) şi am oprit trenul.

Deși muncitorii lucrau la capetele grinzii șubrede, traficul feroviar nu era oprit preventiv. După incident, circulația s-a oprit de facto, anunță mytex.ro.

Mihai Rozorea, manager de proiect: Grinzile, la momentul când au fost proiectate, nu au putut fi preconizate. Dacă acest tip de grinzi nu are goluri de aerisire sau dacă acelea sunt colmatate, apele meteoric se infiltrează în ele și rămân acolo.

Acest lucru s-a întâmplat şi în cazul grinzii căzute. Apa strânsă în goluri a măcinat pe dinăuntru grinda, până când aceasta a cedat. Chiar dacă lucrările de punere în siguranţă a podului au început pe 30 august, iar pe data de 19 septembrie traficul rutier a fost complet blocat pe pod, dedesubt, sub grinzile măcinate, trenurile au continuat să circule.

Previous Story

(Foto) Pericol pe Transfăgărășan. Bolovani căzuți pe șosea. Se circulă doar pe o singură bandă

Next Story

Brașov. A început Luna curățeniei de toamnă. Lista locațiilor pentru aruncarea deșeurilor