Allen Coliban: „Parada Bicicletelor 2.0 a arătat, încă o dată, că Brașovul merită să aibă piste de biciclete moderne”

Last Updated on septembrie 14, 2022 Pentru că nu poate scoate de pe trotuare  mașinile parcate, primarul Allen Coliban se luptă să mute bicicletele de pe trotuare pe stradă. El prezintă avantajele pistelor de biciclete într-un oraș sufocat de mașini.

Allen Coliban:Parada Bicicletelor 2.0 🚴‍♀️🚴‍♂️ a arătat, încă o dată, că Brașovul merită să aibă piste de biciclete moderne.
Pentru a reduce poluarea și traficul din oraș, cea mai eficientă metodă de transport este bicicleta. Specialistul Stadler Reini ne confirmă că 90% dintre deplasările din Brașov ar putea fi făcute pe bicicletă.

Allen Coliban: „Parada Bicicletelor 2.0 a arătat, încă o dată, că Brașovul merită să aibă piste de biciclete moderne” 1

Pedalez de la 4-5 ani, când mama mi-a adus din Cehoslovacia o bicicletă roșie, cu roți ajutătoare. Am trecut apoi la bicicleta tatălui meu, un Kent portocaliu, cu șa lungă. De-a lungul anilor am folosit mountain-bike-uri, city-bike-uri, cursiere și biciclete electrice, atât pentru deplasarea prin oraș cât și pentru participarea la concursuri, relația mea cu bicicletele întinzându-se continuu de aproape 40 de ani.

La ora actuală, infrastructura velo din oraș este mult sub ceea ce ar trebui să existe într-un oraș european, asta și pentru că, în ultimele decenii, administrația a pus pe primul loc mașina, nu omul. Înțeleg de ce nu multă lume se aventurează acum la deplasări cu bicicleta prin oraș, deși Brașovul poate fi străbătut într-un timp relativ scurt dintr-o parte în alta.
Comunitatea de bicicliști din Brașov crește văzând cu ochii, lucru confirmat și la Paradă, unde m-am bucurat să văd peste 1000 de oameni, din cel puțin trei generații, care au venit să pedaleze pentru schimbare.

După Paradă, în cadrul Street Delivery Brașov, la Pietonalul Modarom-Star, am vorbit despre ce putem face ca bicicliștii să se simtă în siguranță, asta însemnând piste de biciclete conforme, nu dungi trasate pe carosabil.

Suntem în punctul în care Brașovul este primul oraș mare din România care are un Masterplan Velo, iar anul viitor vor începe lucrările pentru piste moderne de biciclete, care vor lega cartierele orașului între ele și vor fi un etalon al mobilității alternative”.

Previous Story

Brașov. Medicul Grigore Îndoitu are nevoie de sânge

Next Story

(Foto) Brașovul ar putea avea cel mai mare skate-park din România. Allen Coliban: „Dacă nu apar probleme, cred că o jumătate de an ar dura procedura de atribuire şi un an şi jumătate lucrările”