Video Brașov. Un elev de 17 ani şi-a creat propriul skateboard electric de la zero

Last Updated on august 30, 2022 Matei are 17 ani și este elev la Colegiul de Științe ale Naturii “Emil Racoviță” din Brașov. Pentru că este pasionat de tot ceea ce înseamnă inginerie, și-a conceput propriul skateboard electric.

A lucrat la el în propria casă, cu ajutorul unei imprimante 3D și cu piese comandate din străinătate, informează antena3.ro.
Video Brașov. Un elev de 17 ani şi-a creat propriul skateboard electric de la zero 1
(foto radiobrasovfm.ro)

Skateboardul are în jur de 10 kilograme și baterii de 48 de volți. În teorie are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, însă nu a reușit să testeze niciodată acest lucru, fiind foarte obositor. Acumulatorii au fost realizați cu ajutorul unei imprimante 3D, iar totul este controlat din telecomandă.

În total skateboardul a costat aproximativ 1000 de euro, însă deși pare o sumă mare, unul cu specificații asemănătoare, venit din fabrică, costă cu până la 400 de euro mai mult.

În principiu, scopul lui a fost să fie unicat. Puteam să-mi iau și eu o trotinetă și ieșeam mult mai ieftin, dar nu era la fel de original. În plus, construind skate-ul am avut mai multe oportunități de a mă exprima.

Sincer să fiu, ce e original de pe skate-ul ăla e doar scândura, atât a rămas. În rest, o parte dintre piese sunt comandate de prin alte țări, iar o parte sunt proiectate de mine și apoi printate la imprimantă. Spre exemplu, acumulatorii sunt, în mare parte, printați și proiectați de mine. Diversele suporturi sunt, la fel, proiectate și printate de mine”, spune Matei Patriche, citat de G4Media.

Tânărul care a intrat în clasa a XII-a își dorește ca după terminarea liceului să urmeze cursurile de inginerie ale Universității Transilvania.

Previous Story

Brașov. Șefa de promoţie la Universitatea Transilvania, o tânără din Republica Moldova. „România este țara perfectă pentru cei care vor o schimbare, vor să iasă din zona de confort”

Next Story

Mâine începe Oktoberfest Brașov. Cât va costa un pahar cu bere