Adrian Veştea: Aeroportul Brașov va fi operațional vara viitoare

Last Updated on august 13, 2022 Adrian Veştea a anunțat aseară că amână deschiderea Aeroportului Brașov pentru vara viitoare. S anunțase inițial că va fi deschis în această toamnă, apoi în primăvara viitoare.

Adrian Veştea:În vara anului viitor, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi operațional!
Acesta este termenul agreat împreună cu specialiștii Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA și ai Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) pentru începerea activităților de zbor pe Aeroportul de la Brașov.

Adrian Veştea: Aeroportul Brașov va fi operațional vara viitoare 1

Zilele acestea, am avut o serie întâlniri cu specialiștii de la București și am optimizat graficul de implementare a tuturor activităților necesare operaționalizării aeroportului, respectiv pregătirea personalului, autorizarea echipamentelor și acceptarea modificării de sistem al serviciilor de management de trafic aerian (ATM/ANS), astfel încât activitățile să poată fi executate în paralel, coordonat, în vederea respectării termenelor propuse.

Sunt prima persoană care își dorește ca Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav să devină operational! Am muncit extrem de mult la acest proiect, am încercat să găsesc soluții financiare pentru a-l putea implementa, mai avem un pas de făcut și acest obiectiv va fi operaționalizat!

Luna viitoare, vor ajunge la Brașov primele echipamente de radionavigație (sistemele meteo, sistemele de comunicaţii sol-sol, sol-aer, sistemele de înregistrare vocală).

Din momentul livrării și instalării acestor echipamente, vor începe o serie de proceduri: autorizarea echipamentelor, instruirea controlorilor de trafic de la Arad, validarea procedurilor de zbor și a spațiului aerian, în acest sens urmând să se efectueze zboruri de calibrare, la finalul anului!

Toate activitățile sunt interdependente!
Finalitatea procesului de operaționalizare se realizează prin publicarea informațiilor privind deschiderea noului aeroport – procedurile de zbor, spațiu aerian, datele privind echipamentele de radionavigație, proceduri locale, echipamente, dotări – în publicația de informații aeronautice AIP (Airport Information Publication).

Este primul aeroport care se realizează în România în ultimii 50 de ani și este o activitate foarte consistentă, pe care o ducem de foarte multă vreme, alături de colegii de la ROMATSA și AACR!

Nu cred că a mai existat în decursul istoriei o astfel de colaborare și implicare din partea tuturor forurilor, care doresc ca Aeroportul de la Brașov să devină operațional!
Continuăm!

Previous Story

Brașov. Câine abandonat salvat din pădure. Era legat cu sârmă de un copac și într-o stare avansată de deshidratare

Next Story

(Video) Accident Brașov. Tânăr pe trotinetă electrică, rănit grav pe o trecere de pietoni