FELICITĂRI! Noela Maria, o elevă din Braşov, este singura româncă acceptată la Cambridge

Last Updated on iulie 7, 2022 Noela Maria Szeker este singura absolventă de liceu din România acceptată de Cambridge pentru a urma cursurile de arhitectură ale prestigioasei instituții din Marea Britanie.

Noela este din Ghimbav, are 19 ani și a absolvit Colegiul Național “Andrei Șaguna” , iar de curând a fost acceptată de Universitatea Cambridge, informează Antena3.

FELICITĂRI! Noela Maria, o elevă din Braşov, este singura româncă acceptată la Cambridge 1

Procesul de admitere a fost unul destul de complicat, având în vedere că admiterea începe din octombrie și se termină în luna ianuarie când se confirmă locul, dar se pune și o condiție. Una dintre condiții era nota de la examenul de bacalaureat. Ai voie să aplici la 5 facultăți, iar alegerea Noelei a fost Cambridge – Arhitectură.

La școală nu a studiat nicio materie care să aibă legătură direct cu arhitectura și atunci a trebuit să urmeze cursuri, să facă meditații. A început să studieze arhitectura intens din clasa a X-a, apoi a aprofundat în clasa a XI-a.

Două examene, două interviuri, toate după eseul pe care l-a trimis și, desigur, portofoliul trimis după scrisoarea de intenție. A fost admisă cu condiția ca nota la Bacalaureat să fie peste 9.50, iar la matematică peste 9.80, anunță Biz Brasov.

La examenul de Bacalaureat, Noela a obținut media 9,60, după ce a reuşit să obţină 9,95 la Matematică, 9,35 la Limba Română şi 9,50 la Chimie.

Visul de a ajunge la Cambridge l-a avut dintotdeauna. Era pasionată de clădiri, cum se decorează. Copil fiind, Noela decora căsuțe, iar în clasa a IX-a le-a spus părinților că vrea să urmeze arhitectura.

Previous Story

Turist beat, atacat de o ursoaică, după ce a vrut să îi prindă puiul. În Covasna

Next Story

Percheziţii la hoţi din ATM-uri din Braşov