Brașov. Un bărbat este căutat de poliție după ce a legat cu sârmă picioarele la 16 câini

Last Updated on iulie 25, 2022 Poliția animalelor din Brașov anunță că a început o anchetă după ce un individ a abandonat pe marginea drumului 4 cățelușe cu 12 pui. Nu a fost de ajuns că le-a lăsat în soare fără mâncare și apă, le-a legat și picioarele cu sârmă.

Animalele au fost găsite de angajații de la salubritate care le-au eliberat, le-au hrănit și le-au dus la o asociație pentru protecția animalelor.

Brașov. Un bărbat este căutat de poliție după ce a legat cu sârmă picioarele la 16 câini 1
(foto arhiva)

La marginea Brașovului, pe o șosea ocolitoare, într-un șanț, angajații de la salubritate au găsit aceste 4 cățelușe cu picioarele imobilizate, alături de puii lor. Oamenii n-au rămas indiferenți și după ce s-au apropiat de ele au reușit să le dezlege. Le-au dat pâine și apă, informează stirileprotv.ro.

Cățelușele au ajuns în grija unei asociații pentru protecția animalelor care a sesizat poliția. Erau foarte deshidratate și cu urme de lovituri.

Mai multe maşini ale firmelor de salubritate au oprit când i-au văzut, iar oamenii au desfăcut legăturile de la picioarele căţeluşelor. „Ne-au cerut ajutorul, iar acum toţi cei 16 câini se afla la Adăpostul Victory. Două dintre căţeluşe au fracturi, una e lovită grav la cap şi sunt toţi extrem de slăbiţi şi deshidrataţi. Cazul a fost adus şi în atenţia Poliţiei Animalelor şi sperăm că vinovaţii să nu scape neprinşi”, au transmis cei de la AMP.

Totul a fost filmat, iar imaginile au circulat pe reţelele de socializare. Asociaţia face acum un apel pentru identificarea „călăilor. „Dacă puteţi ajuta cu informaţii, vă rugăm din suflet să ne susţineţi în prinderea celor care au fost în stare de o asemenea cruzime!!! Doar împreună putem opri abandonul şi asemenea acte barbare împotriva animalelor şi îi putem aduce pe cei responsabili în faţa legii! Împreună, luptând pentru dreptate, putem avea o lume mai bună – pentru oameni şi animale”, e apelul făcut de Aociaţia Milioane de Prieteni, potrivit bzb.ro.

Dacă va fi găsit cel care a abandonat animalele, iar fapta va fi încadrată la schingiure, el poate primi de la 2 la 7 ani închisoare.

Previous Story

(Video) Un motociclist a fost aruncat câţiva metri. Momentul impactului cu o maşină, la Bran

Next Story

Primarul Brașovului și-a abandonat mașina la Predeal și a fugit cu trenul la București pentru a negocia Spitalul Regional. „Dacă mergeți la București, folosiți trenul – este sigur, prietenos cu mediul, confortabil și predictibil”