Ișlerul, biscuitele cu cremă al Brașovului. „Este o prăjitură specială, o prăjitură tradițională”

Last Updated on iunie 17, 2022 Ișlerul, un desert de origine austriacă, a devenit atracție turistică la Brașov. 15 restaurante din centrul istoric au decis să îl pună în meniu.

Bucătarii brașoveni au adaptat rețeta inițială și au îmbogățit-o după propriile gusturi. Vizitatorii sunt invitați să facă turul ișlerului și să decidă care este cel mai bun, informează stirileprotv.ro. Într-o cofetărie din Brașov, toate ingredientele folosite pentru prăjituri sunt 100% naturale.

Ișlerul, biscuitele cu cremă al Brașovului. „Este o prăjitură specială, o prăjitură tradițională” 1

Cofetar: „Te invit să guști din minunatul nostru ișler, care conține un blat de biscuite crocant cu nucă, o cremă de ciocolată, o inserție surpriză cu niște vișine ușor alcolizate, iar deasupra are această notă de nucă aurie”.

Cristian Vasile, cofetar: „Este o prăjitură specială, o prăjitură tradițională, o prăjitură care în ultima vreme a început să fie promovată în Brașov, astfel încât foarte mulți clienți vin ca să guste un ișler”.

Altă cofetărie a mizat in special pe apetitul clienților, așa că a dublat porția. Prăjitura are patru biscuiți și trei rânduri de cremă.

Adriana Prădai, reprezentant al unei cofetării: „Biscuitele este cu scorțișoară și cu nucă, punem între doi biscuiți gem de zmeură, făcut aici și între ei punem ciocolată neagră. Deasupra e ciocolată albă cu fistic și un pic de zmeură liofilizată”.

Ișlerul tradițional nu are nimic spectaculos în compoziție și aspect. Totul începe cu doi biscuiţi care sunt făcuţi în casă din unt şi din restul ingredientelor necesare. Între ei se pune o cremă cu ciocolată şi unt, scrie observatornews.ro.

Totul se asamblează şi deasupra se montează o glazură cu ciocolată topită. Nu trebuie să lipseasă de pe işler nuca care dă savoarea întregului preparat. Aceasta este reţeta de bază.

Previous Story

A13 Brașov – Bacău, blocată. Nici măcar asta nu se face. „În următorii ani putem străpunge munţii din Moldova spre Ardeal doar cu autostrada Unirii A8”

Next Story

Cetățuia Brașovului închisă bine. După 7 ani de când Cetăţuia Braşovului este în litigiu, Înalta Curte nu a judecat încă nimic