Primăria Brașov cumpără pentru școli 1000 de table interactive, 700 de proiectoare, 574 de ecrane de proiecție, aproape 1100 de camere web de conferință, 2161 de laptopuri și tablete grafice și 260 de calculatoare

Last Updated on iunie 14, 2022 Primăria Brașov este pusă pe cheltuială pentru a crește calitatea învățământului. Primarul Allen Coliban a anunțat achiziții record.

Allen Coliban: „Aproape 1000 de table interactive sau inteligente, cum mai sunt denumite. Peste 700 de proiectoare, 574 de ecrane de proiecție, aproape 1100 de camere web de conferință, 2161 de laptopuri și tablete grafice și 260 de sisteme desktop vor fi achiziționate pentru școlile din Brașov.

Primăria Brașov cumpără pentru școli 1000 de table interactive, 700 de proiectoare, 574 de ecrane de proiecție, aproape 1100 de camere web de conferință, 2161 de laptopuri și tablete grafice și 260 de calculatoare 1

Investiția se ridică la 26.5 milioane de lei, din fonduri nerambursabile, pentru un proiect pe care l-am depus anul trecut și care face parte din viziunea noastră pentru educația Brașoveană.
Brașovul va fi practic printre primele orașe mari, dacă nu chiar primul, care face saltul în infrastructura de educație spre ceea ce înseamnă infrastructura educațională din secolul XXI.

Educația este extrem de importantă pentru comunitatea noastră, fiind o prioritate pentru administrația pe care o conduc. Dovadă fiind că în acest an și jumătate am reușit să aducem la Brașov Universitatea Ion Mincu sau faptul că după ce în ultimii 10 ani de zile s-a construit o singură creșă în Brașov, acum sunt în diferite stadii 4 noi creșe și 3 grădinițe.

Achiziția de aparatură digitală pentru școlile din Brașov face parte dintr-un proiect mai mare, care cuprinde și achiziția de 1357 de tablete pentru copiii aflați în situații sociale deosebite, unde suntem în stadiul de semnare a contractului cu compania Orange, declarată câștigătoare.

Investiția în educație este o investiție în viitor, iar Brașovul are nevoie de un influx de minți luminate, pe care-l putem atrage prin aducerea unor noi universități de stat, iar copiii noștri trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de educație pentru viitorul lor, dar și pentru a asigura Brașovului dezvoltarea pe care ne-o dorim cu toții”.

Previous Story

Omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie poate fi extrădat. Fugise în Grecia pentru a scăpa de o pedeapsă de doi ani de închisoare

Next Story

Transfăgărășanul s-a redeschis de astăzi. „S-a muncit intens cu utilajele”