Omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie poate fi extrădat. Fugise în Grecia pentru a scăpa de o pedeapsă de doi ani de închisoare

Last Updated on iunie 14, 2022 Judecătorii din Grecia au decis ca omul de afaceri Ioan Neculaie să fie extrădat. În România îl așteaptă o pedeapsă de doi ani la închisoare, cu executare. Omul de afaceri a fugit acum 5 luni în Grecia.

Omul de afaceri Ioan Neculaie poate fi extrădat. Cu toate acestea, fostul patron de la FC Brașov și al fabricii de autocamioane Roman este tot în Grecia. Asta deși au trecut aproape cinci luni de când a fost prins, în urma condamnării la 2 ani și două luni de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Brașov, anunță impact.ro.

Omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie poate fi extrădat. Fugise în Grecia pentru a scăpa de o pedeapsă de doi ani de închisoare 1

Reamintim că Ioan Neculaie, 65 de ani, a fost condamnat în luna ianuarie a acestui an pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Plecat din țară la momentul condamnării, Ioan Neculaie a fost dat în urmărire internațională. A fost prins pe 29 ianuarie, la Salonic, într-o zonă rezidențială de lux, informează Radio Brasov FM.

Ioan Neculaie poate fi extrădat din Grecia

Avocatul Vladimir Ciolacu spune că nu știe exact unde se află acum Ioan Neculaie, dar poate spune, din ce a aflat de la apărătorii acestuia din Grecia, că există o decizie definitivă de extrădare.

„Știm că autoritățile elene au decis extrădarea, cu titlu definitiv, pentru că a decis și curtea supremă de la Atena această chestiune, însă nu știm unde este în momentul acesta. Probabil că este în custodia autorităților elene, în vederea extrădării efective”, a mai spus avocatul lui Ioan Neculaie.

El a adăugat că, în timpul judecării cererii de extrădare, Ioan Neculaie a fost în control judiciar.

”Nu am luat legătura cu el, noi (avocații lui Ioan Neculaie – n.r.) știm aceste lucruri și parcursul judiciar din Grecia de la avocații dânsului de la Atena. Noi nu am mai vorbit cu dânsul”, a precizat avocatul Vladimir Ciolacu.

Previous Story

Brașov. Metrul pătrat la locuința a ajuns la 1.614 euro. La Cluj a urcat la 2.465 de euro

Next Story

Primăria Brașov cumpără pentru școli 1000 de table interactive, 700 de proiectoare, 574 de ecrane de proiecție, aproape 1100 de camere web de conferință, 2161 de laptopuri și tablete grafice și 260 de calculatoare