Cetățuia Brașovului închisă bine. După 7 ani de când Cetăţuia Braşovului este în litigiu, Înalta Curte nu a judecat încă nimic

Last Updated on iunie 17, 2022 După 7 ani de când Cetăţuia Braşovului este în litigiu, Înalta Curte nu a judecat încă nimic. În mai 2015, Primăria Braşov dădea în judecată SC Aro Palace pentru dreptul de proprietate asupra Cetăţuii Braşovului. Procesul a ajuns la Înalta Curte în 2017, dar încă nu s-a judecat nimic, până acum fiind stabilite doar amânări.

Ajuns încă în 2017 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), procesul pentru Cetăţuia Braşovului nu a început încă, efectiv. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 1 martie 2022, apoi termenul a fost amânat pentru data de 17 mai. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, nici în 17 mai nu s-a judecat cauza, ci a fost anunţat un nou termen: 25 octombrie 2022, scrie adevarul.ro.

Cetățuia Brașovului închisă bine. După 7 ani de când Cetăţuia Braşovului este în litigiu, Înalta Curte nu a judecat încă nimic 1

Procesul a început în 6 mai 2015, în urmă cu mai bine de 7 ani. Atunci, Primăria Braşov a deschis o acţiune în instanţă pentru recuperarea monumentului de la SC Aro Palace SA. Primul termen a fost fixat după 10 luni, în martie 2016.

În octombrie acelaşi an, Tribunalul Braşov a decis ca stabilimentul să treacă în proprietatea statului român, iar Curtea de Apel a menţinut decizia printr-o hotărâre din iunie 2017.

În baza deciziei Curţii de Apel Braşov, care este executorie, Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, a intabulat provizoriu Cetăţuia, ceea ce înseamnă că are drepturi depline asupra imobilului.

Deciziile instanţelor braşovene au fost atacate la ÎCCJ încă din 2017 şi de Municipiul Braşov, şi de Aro Palace SA şi de SIF Muntenia SA, însă primul termen de judecată (1 martie 2022) a fost stabilit abia la finalul anului trecut, anunță ziare.com.

Judecata nu a început nici acum, după ce au fost date două amânări până în această săptămână. Acum, instanţa a decis o nouă amânare, pentru octombrie 2022. Între timp, construcţia se degradează, pentru că nimeni nu poate face lucrările necesare.

 

Previous Story

Ișlerul, biscuitele cu cremă al Brașovului. „Este o prăjitură specială, o prăjitură tradițională”

Next Story

Foto Brașov. Prinși de polițiști. 8 persoane au aruncat gunoi chiar lângă panoul unde scrie amenzile pe care le riscă dacă aruncă deşeuri pe domeniul public