Brașovul invadat de pescăruși, ciori și porumbei. „Pescărușii își fac cuiburi pe blocuri și se hrănesc foarte ușor din containere”

Last Updated on iunie 15, 2022 Autoritățile caută soluții pentru a reduce scăderea numărului de ciori, porumbei și pescăruși din zonele locuite ale Brașovului.

Ornitologii răspund astfel la nemulțumirile cetățenilor cu privire la mizeria și gălăgia pe care aceste păsări le fac în cartiere.

Brașovul invadat de pescăruși, ciori și porumbei. „Pescărușii își fac cuiburi pe blocuri și se hrănesc foarte ușor din containere” 1

Cu mai mulți ani în urmă, nu existau pescăruși în Brașov. Este o specie profitoare, pescărușii merg acolo unde găsesc ușor mâncare. Știm că această problemă este și în București. Marea problemă este că noi, oamenii, nu acoperim gunoaiele și atunci pescărușul vine în zonele unde se poate hrăni ușor.

Aceștia își fac cuiburi pe blocuri și se hrănesc foarte ușor din containere. Dacă noi nu avem grijă de gunoiul nostru, asta, practic, îi ajută și pe ei să se înmulțească. La fel se întâmplă și cu ciorile. S-au tăiat mulți copaci, iar ele vin și își fac cuiburi în orașe, mai ales iarna, când e mai frig. Sunt niște probleme care depind și de noi”, a explicat Andreea Oprea, responsabil comunicare la Societatea Ornitologică Română, potrivit G4Media.

Porumbeii reprezintă o specie de păsări apreciată de cetățenii orașului, dar care aduc stricăciuni clădirilor. Astfel, autoritățile locale sunt într-o permanentă căutare de soluții pentru îndepărtarea lor mai ales din preajma clădirilor istorice.

Cu porumbeii este altă problemă. Acești porumbei domestici se trag din porumbeii de stâncă, care s-au adaptat și ei foarte bine. Cu cât hrănești păsările, cu atât ele se înmulțesc mai mult, iar porumbeii sunt foarte des hrăniți de către oameni și fac foarte mulți pui. (…) Păsările nu se hrănesc cu pâine.

Păsările nu au nevoie de pâine. Este adevărat că porumbeii s-au adaptat, în ani de zile, dar în general le face rău, le provoacă tot felul de boli, de indigestii. Există și această boală a «aripilor de înger», când nu le mai stau aripile lipite de corp și nu mai pot zbura”, a adăugat Andreea Oprea, citată de brasov.net

Ornitologii recomandă hrănirea păsărilor doar iarna, cu semințe crude de floarea soarelui sau cu fructe uscate.

Advertisements
Previous Story

Transfăgărășanul s-a redeschis de astăzi. „S-a muncit intens cu utilajele”

Next Story

Brașovul? Clujul nu „predă” creșele Bucureștiului. Emil Boc: „Am rezolvat situația de criză de la creșele din oraș – păstrăm personalul și drepturile salariale”