Brașov. Mergi? Jocul strămoşesc al Junilor Curcani, duminică, la Crucea Muşicoiului

Last Updated on iunie 28, 2022 Brașovenii și turiștii sunt invitați la Jocul Strămoșesc al Junilor Curcani de la Curcea Mușicoiului.

Junii Brasovului: ❤️🇷🇴Jocul Strămoșesc de la🇷🇴❤️ ❤️🇷🇴Crucea Musicoiului🇷🇴❤️
🇷🇴 Capătul străzii Curcanilor 🇷🇴
🇷🇴 Duminica 03.07.2022🇷🇴

Brașov. Mergi? Jocul strămoşesc al Junilor Curcani, duminică, la Crucea Muşicoiului 1

Va așteptăm să ducem tradiția mai departe și sa ne bucurăm alături de Junii la unul dintre cele mai frumoase sărbători din Șcheii Brașovului .
Duminică are loc cel de al 2 lea joc al Junilor din acest an. Perechi deosebite de tineri vă vor delecta privirile cu dansurile învățate de la părinți/bunicii/străbunici ,
Dansuri foarte frumoase și costume păstrate și transmise din suflet și de drag pentru a DUCE TRADIȚIA MAI DEPARTE ❤️❤️❤️❤️❤️”

Evenimentul va avea loc duminică, 3 iulie, începând cu ora 10.30, iar startul sărbătorii se va da în Piața Unirii. Cei care vor lua parte la spectacolul oferit de juni vor putea să admire tinerii juni curcani, dar și fetele din Șchei în costumele tradiționale. Ei vor juca hora junilor, brașoveanca, breaza, ardeleana și sârba, potrivit brasov.net.

Iată programul evenimentului:
ora 10:30 – Hora Junilor în Piața Unirii
ora 11:30 – Hora Junilor la Crucea Mușicoiului
ora 13:30 – Aducerea fetelor la joc

ora 14:00 – Prezentarea jocurilor: hora, sârbă, brâu, breaza, brașoveanca, ardeleana
ora 20:00 – Încheierea sărbătorii

De-a lungul anilor, activitățile organizate de juni au devenit un fenomen socio-cultural, care și-a păstrat vitalitatea și în zilele noastre. Practic, fetele și flăcăii care iau parte la aceste tradiții își fac intrarea în viața socială a comunității. Jocul Junilor Curcani se organizează anual în prima duminică după sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel pe Coastă la Crucea numită „Crucea Muşicoiului”.

În caz de vreme nefavorabilă evenimentul va fi reprogramat, anunță newsbv.ro.

Previous Story

Brașovul paralizat. Taximetriștii protestează şi astăzi, pentru a doua zi consecutiv

Next Story

O femeie din Brașov a murit fulgerător în Italia, după ce a fost lovită de oglinda unei dube