Un primar din Braşov a fost omorât în bătaie de un consilier local. Fiul: „A fost la ecografie, radiografie şi doctorii nu i-au transmis că s-ar vedea ceva mai grav. I s-a făcut rău acasă şi a murit”

Last Updated on aprilie 1, 2022 Primarul din Jibert a fost omorât în bătaie de un consilier local. Primarul a  fost la spital dar medicii nu i-au găsit nimic serios. S-a întors acasă și a murit.

Primarul a suferit o perforaţie în zona intestinului gros, care nu a fost depistată la timp şi a condus la moartea lui. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, iar consilierul local a fost reţinut şi este cercetat penal, anunță Observator. 

Un primar din Braşov a fost omorât în bătaie de un consilier local. Fiul: „A fost la ecografie, radiografie şi doctorii nu i-au transmis că s-ar vedea ceva mai grav. I s-a făcut rău acasă şi a murit” 1

Primarul, viceprimarul şi consilierul local din Jibert nu reuşeau să se înţeleagă cu privire la cota lemnelor de foc, dacă să cumpere o combină sau să construiască un parc fotovoltaic în comună. Joi, şedinţa de consiliu s-a prelungit cu o masă festivă. De la discuţii aprinse s-a ajuns la pumni, povesteşte viceprimarul.

Bucur Vaida, viceprimar comuna Jibert, judetul Braşov: Domnul Buta la un moment dat a vrut să-l scoată pe domnul primar afară din casă că făcea foarte multe treburi care nu se cuveneau în casa respectivă. La care s-a ridicat domn primar, i-a luat ochelarii de la ochi, eu am intervenit între ei şi atunci l-a lovit pe domn primar. Domnul primar a căzut, m-a împins şi pe mine, am căzut peste.

Reporter: V-a spus tatăl dumneavoastră cu ce l-au lovit, unde?

Fiul victimei, pentru Observator Tv: Nu ne-a dat detalii, pentru că el i-ar fi iertat. N-a vrut să depună plângere, pentru că a crezut că va fi bine. A fost la ecografie, radiografie şi doctorii nu i-au transmis că s-ar vedea ceva mai grav. I s-a făcut rău acasă şi a murit.

Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov: Inculpatul a lovit victima iniţial în zona feţei, a proiectat-o la pământ, ulterior aplicându-i două lovituri de mare intensitate în zona abdominală, care a avut ca urmare o rupere a intestinului.

Viceprimarul este martor în acest dosar.

Bucur Vaida, viceprimar comuna Jibert, judetul Braşov: Nu am instigat, dimpotrivă, domnul primar a mai avut două trei ieşiri din astea în casa respectivă chiar înainte cu două zile a avut o altercaţie într-un bar din Jibert.

Primarul Iancu Boeriu era la al treila mandat. Avea 64 de ani, era căsătorit, avea doi băieţi şi era și bunic. Consilierul local este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Previous Story

Deputatul Andronache Gabriel: „Brașovul oferă un nou exemplu de bune practici în domeniul siguranței rutiere. Model modern de parapet, de formă cilindrică”

Next Story

Profesor de dans din Braşov, arestat pentru că a întreţinut relaţii intime cu elevele sale