1.200 de lire, salariu la Braşov. „Români care lucrau în din Marea Britanie s-au întors la noi”

Last Updated on aprilie 14, 2022 Un român care lucra la o fermă din Marea Britanie s-a întors în țară și s-a angajat la una din Brașov pe același salariu.

Lipsa forţei de muncă calificate din agricultură este în continuare una dintre cele mai mari provocări ale fermierilor, însă poate fi rezolvată prin creşterea performanţei economice din fermele naţionale, astfel încât să nu mai existe tentaţia de a migra spre vestul Europei, a fost una dintre concluziile ediţiei din 11 aprilie a emisiunii ZF Agropower.

1.200 de lire, salariu la Braşov. „Români care lucrau în din Marea Britanie s-au întors la noi” 1

„Dacă într-o fermă în care nu am performanţă economică nu-mi permit să dau 1.500 de euro la un muncitor, la un şef de fermă, nu-l voi avea pe cel mai bun. Dacă România ar avea toate fermele performante, românii care pleacă în vestul Europei ar sta să lucreze acasă, cu condiţia să fie plătiţi la fel. Români care lucrau în ferme din Marea Britanie s-au întors la noi.

De exemplu, cineva se ocupa de gestionarea unei ferme acolo şi era plătit cu 1.200 de lire şi s-a întors pe acelaşi salariu în România, dar asta pentru că proprietarul fermei vinde lapte bio la preţ corect şi îşi permite să dea acest salariu“, a afirmat Aurel Blaj, preşedintele cooperativei agricole Bio Carpathia, formată din peste 20 de fermieri din judeţul Braşov, potrivit bzb.ro.

Beneficiile păstrării forţei de muncă se duc spre întreaga comunitate şi la fiecare palier, de la fermieri la autorităţi locale, judeţene şi naţionale ar trebui să fie proiecte de păstrare a oamenilor în ţară, consideră Dacian Badea, preşedintele consiliului de administraţie şi director comercial la cooperativa agricolă Fermele Ecologice Silvania.

 

Previous Story

Brașov. Noua „compostare” la RATBV: abonamentul – în fiecare autobuz, altfel amendă 60 de lei

Next Story

Brașovul poate prelua Gara în administrare. Anunțul ministrului Transporturilor