Brașov. Aristotel Căncescu a ajuns la pușcărie. A fost săltat de polițiști de la casa sa din Râșnov

Last Updated on februarie 2, 2022 Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a ajuns aseară la pușcărie, la Codlea, după ce judecătorii l-au condamnat definitiv, cu executare, la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu și luare de mită. El a fost săltat de polițiști de la casa sa din Râșnov.

La data de 01 februarie 2022, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Braşov pe numele unui bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Braşov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Bărbatul, care nu era urmărit naţional, a fost preluat şi urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea”, a precizat comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

Brașov. Aristotel Căncescu a ajuns la pușcărie. A fost săltat de polițiști de la casa sa din Râșnov 1

Faptele pentru care a fost găsit vinovat au fost comise între 2006 și 2014. În cei opt ani, spun magistrații, mai multe contracte au fost acordate preferențial de instituție, la ordinul său, anunță Stirile Pro Tv.

Este vorba despre lucrări de modernizare la Spitalul Județean Brașov sau la Centrul Recreațional Olimpia, spre exemplu.

Procurorii DNA au mai demonstrat că, în campania electorală din 2012, Căncescu ar fi primit aproape o jumătate de milion de lei pentru a pune mai multe persoane pe lista celor care aspirau la un post de consilier județean.

În perioada în care acesta era președinte în funcție ar fi primit mită peste 1 milion de lei pentru a indexa mai multe contracte din 2006 si 2007 ale unor societăți comerciale cu factorul K, privind dobânzile și actualizarea la inflație dată de Guvern în 2008, iar DNA-ul a demonstrat că respectivele contracte nu intrau sub incidența acestor facilități, tocmai pentru ca erau fonduri guvernamentale pentru lucrări de modernizare la Spitalul Clinic Județean Brașov, Centrul Recreațional Olimpia, dar și alte lucrări publice, anunță info-codlea.ro.

În dosar au mai fost cercetaţi fostul deputat al Partidului Conservator Ion Diniţă, fostul administrator public al judeţului Braşov la data faptelor, Radu Ispas, precum şi foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai unor instituţii din subordinea administraţiei judeţene, conform Adevarul.

Previous Story

Brașov. Profesori și elevi infectați. Colegiul „Unirea” și “Nicolae Titulescu” închise de autorități

Next Story

Brașov. Primarul Allen Coliban și-a făcut curaj și l-a demis pe directorul Serviciului Pieţe. Nu pentru că se „comporta mai degrabă ca un vătaf pe moşie”