(Video) Proiect uriaș lângă Predeal! Cum va arăta sensul giratoriu suspendat de pe DN1 pentru fluidizarea traficului!

Last Updated on ianuarie 15, 2022 Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat indicatorii pentru un pasaj rutier care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A, lângă Predeal.

„Din sensul giratoriu intră/se desprind patru rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a explicat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, citat de romaniatv.net.

(Video) Proiect uriaș lângă Predeal! Cum va arăta sensul giratoriu suspendat de pe DN1 pentru fluidizarea traficului! 1

Sensul giratoriu va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe șase pile, dispuse radial. Cele șase deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton.

Circulația în giratoriu se va desfășura pe două benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Pasajul rutier costă aproximativ 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, şi va fi gata în 30 de luni. Obiectivul este finanţat atât din fonduri externe nera,bursabile, cât şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Previous Story

De astăzi, se deschid mai multe pârtii în Poiana Brașov

Next Story

7,46! Explozie de cazuri la Brasov. Situația pe localități