Apă mai scumpă la Brașov. „Nu e normal! Nu e normal deloc. Cum cresc salariile, cum cresc pensiile, imediat cresc şi preţurile şi atunci revenim la ce-am plecat”

Last Updated on ianuarie 11, 2022 Apa şi canalizarea s-au scumpit la Brașov de la 1 ianuarie. Creșterea se va regăsi în factura din luna februarie.

Noile tarife sunt aplicate de la 1 ianuarie 2022, astfel că preţul pentru un metru cub de apă este de 4,86 lei, cu 25 de bani mai mult, iar cel de canalizare este 3,35 lei, cu 18 bani în plus. Preţurile includ TVA. Ca urmare, utilizatorii plătesc 8,21 lei pentru un metru cub, faţă de 7,78 lei, cât a fost în decembrie 2021”, a precizat Alina Bălătescu, purtător de cuvânt Compania Apa Braşov, citată de bzb.ro.

Apă mai scumpă la Brașov. „Nu e normal! Nu e normal deloc. Cum cresc salariile, cum cresc pensiile, imediat cresc şi preţurile şi atunci revenim la ce-am plecat” 1

Chiar şi cu această majorare de tarif, reprezentanta Companiei Apa Braşov spune că societatea pe care o reprezintă are printre cele mai mici preţuri din ţară. Alina Bălătescu a precizat că 38 dintre cei 43 de furnizori de apă potabilă din România au un tarif mai mare decât Compania Apa Braşov.

Compania Apa deserveşte localităţile Braşov, Rupea, Ghimbav, Apaţa, Hălchiu, Hărman, Sânpetru, Homorod, Bod, Săcele, Prejmer, Hoghiz, Codlea, Racoş, Mateiaşi, Teliu şi Ungra.

Brașovenii sunt nemulțumiți

Nu e normal! Nu e normal deloc. Cum cresc salariile, cum cresc pensiile, imediat cresc şi preţurile şi atunci revenim la ce-am plecat”, spune un pensionar.

Preţul era mai şi până acum şi, cu gazul şi curentul electric care s-au scumpit, ne mai lipsea numai apa. Ce să facem?”, se întreabă un alt vârstnic.

Cum se scumpesc toate, de ce să nu scumpească şi ei? Că doar consumă curent, îşi mai fac salarii mari. Normal”, face haz de necaz un alt bărbat.

Previous Story

Cazul Brașov. Facturi uriașe la electricitate. Șeful ANPC: „Am întâlnit un caz în care un furnizor de energie electrică a facturat majorat consumul anumitor cetățeni brașoveni”

Next Story

De azi, restricții noi la Brașov. Rata de infectare este aproape de 4. Ce restricţii sunt valabile: