Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
Brașov. Ești mulțumit? Primăria anunță 53 de utilaje de deszăpezire pe străzi

Brașov. Ești mulțumit? Primăria anunță 53 de utilaje de deszăpezire pe străzi

Last Updated on decembrie 20, 2021 Primăria Brașov anunță că 53 de utilaje au fost scoase la deszăpezire pe străzile din municipiu, în această dimineață.

Primăria Brașov: „📌În această dimineață, începând cu ora 4.00, 53 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului și din Poiana Brașov, astfel încât circulația la această oră se desfășoară în condiții bune.

Brașov. Ești mulțumit? Primăria anunță 53 de utilaje de deszăpezire pe străzi 1

📌După ce a început ninsoarea mai abundent, aproximativ ora 5.30, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor. La ora 8.00, toate străzile principale și majoritatea celor secundare și a celor din cartiere erau deszăpezite ,,la negru”. Se mai acționează în interiorul cartierelor. În Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte două au deszăpezit drumul spre Poiană.

📌În această dimineață s-au utilizat aproximativ 320 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind, în urma reaprovizionării, de aproximativ 2.600 de tone. Săptămânal se achiziționează material antiderapant, astfel încât stocurile să fie suficiente, indiferent de cantitățile de zăpadă căzute.
‼Le reamintim brașovenilor că în sezonul rece trebuie ca autoturismele să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, iar înainte de a porni la drum, mașinile trebuie curățate pentru a avea o vizibilitate optimă. În același timp, îi invităm pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun, în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță.

📌Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, cetățenii pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

📌Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:
-etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
-etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.
Având în vedere specificul anumitor zone în pantă (cartierul Șchei, str. C D Gherea etc) activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.
Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

📌Pentru deszăpezirea din sezonul 2021-2022 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje:
– 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor;
– 15 unimoguri cu lamă și răspânditor;
– 2 tractoare cu lamă și răspânditor;
– 27 de tractorașe cu lamă și răspânditor;
– 11 utilaje de încărcare: încărcătoare frontale, buldoexcavatoare și buldozere.

📌Pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre (str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov).

📌Materialul antiderapant utilizat este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune, care asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius. În plus, amestecul protejează atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi.📌📌”

Previous Story

Brașov. Autobuz Codreanu cu 17 persoane, implicat într-un accident rutier pe DN13

Next Story

Brașov. Programul marilor magazine de Crăciun şi Revelion. Kaufland, Achan, Carrefour, Lidl, Mega Image, Metro, Selgros, Penny