Brașov. Allen Coliban: „Punem în circulație încă 25 de troleibuze pe liniile 3, 7, 8, 10, 33”

Last Updated on decembrie 16, 2021 Primarul Allen Coliban anunță că alte 25 de troleibuze noi au fost puse în circulație pe liniile 3, 7, 8, 10, 33.

Allen Coliban: „Punem în circulație încă 25 de troleibuze – pe cele mai folosite linii 🚎
Linia 8 este cea mai aglomerată linie de transport public din Brașov, poate chiar cea mai aglomerată din România după o statistică a Google, așa că implementăm măsuri clare pentru a reduce din această aglomerație, atât aici, cât și pe alte linii.

Brașov. Allen Coliban: „Punem în circulație încă 25 de troleibuze pe liniile 3, 7, 8, 10, 33” 1

De azi, intră în circulație 21 de troleibuze noi și încă 4 vor ajunge la Brașov în decursul acestei luni, menținând Brașovul numărul 1 în România la transport public ecologic, având în flota RATBV 51 de troleibuze noi, 60 de autobuze electrice, 10 autobuze Mercedes hibrid, dar și 105 autobuze Euro 6 Clasa C.

Pe ce linii intră noile troleibuze:
➡️ 3: Valea Cetății – Stadionul Tineretului
➡️ 7: Rulmentul – Roman
➡️ 8: Rulmentul – Saturn
➡️ 10: Valea Cetății – Triaj
➡️ 33: Valea Cetății – Roman

Datorită aceste investiții prin fonduri europene vom vedea mai puțin trafic pe aceste rute, mai puțină poluare și călători mai fericiți că nu mai stau înghesuiți, aceste noi troleibuze având o capacitate de 137 de locuri, fiecare”

Brașov – Capitala Verde a mașinilor

Din păcate, cel mai eficient mijloc de transport public, tramvaiul, este ignorat total și de Allen Coliban. Acesta a promis că în luna septembrie va prezenta un studiu, dacă mai este eficient sau nu reintroducerea tramvaiului la Brașov. Cei de la Oradea nu mai stau la discuții, au inaugurat o nouă linie de tramvai.

Florin Birta, primar Oradea: „PRIMA LINIE DE TRAMVAI REALIZATĂ DE LA ZERO după 1989 👉 GATA DE UTILIZARE

Începând de mâine, orădenii vor putea utiliza transportul în comun pe noua linie de tramvai care leagă Calea Aradului de cartierele Nufărul și Cantemir.

Brașov. Allen Coliban: „Punem în circulație încă 25 de troleibuze pe liniile 3, 7, 8, 10, 33” 2 Brașov. Allen Coliban: „Punem în circulație încă 25 de troleibuze pe liniile 3, 7, 8, 10, 33” 3

Tramvaiele vor circula cu călători pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – zona Ceyrat – str. Atelierelor – str. Salca și str. Dimitrie Cantemir.

📌Cel mai probabil, vorbim despre singura linie de tramvai realizată de la zero, în România, după 1989 și facem astfel încă un pas înspre a asigura o infrastructură de transport în comun performantă atât pentru orădeni, cât și pentru cei care ne vizitează. De asemenea, reușim, în acest mod, să conectăm comunitatea și să facilităm accesul la sistemul public de transport.

Noua linie, care a costat 11,6 milioane de euro plus TVA, are 3,8 kilometri, fiind înierbată pe o lungime de 2,3 km.
Vreau să îi mulțumesc, pe această cale, d-lui președinte Ilie Bolojan și d-lui Mircea Mălan, sub conducerea cărora a demarat proiectul ambițios, colegilor de la Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și celor de la Direcția Tehnică, conducerii OTL Oradea, precum și constructorilor care au tratat cu responsabilitate această investiție importantă pentru comunitatea noastră”.

Previous Story

Un bărbat din Brașov și-a tăiat porcul în casă. Vecinii au crezut că are loc o crimă și au sunat la 112

Next Story

Foto Brașov. „Pantofarii” și-au făcut apariția pe pârtii. Pericol public