Pietoni fericiți la Brașov. Mașinile parcate ilegal vor fi ridicate de pe trotuare! 5 minute

Last Updated on noiembrie 10, 2021 Veste foarte bună pentru pietonii din Brașov. Primăria Brașov face ultimele pregătiri pentru activarea serviciului de ridicare a autoturismelor parcate ilegal. Gata cu trotuarele blocate!

Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul de modificare a Regulamentului de ridicare a vehiculelor staționate/oprite neregulamentar.

Pietoni fericiți la Brașov. Mașinile parcate ilegal vor fi ridicate de pe trotuare! 5 minute 1

Ridicarea vehiculului parcat neregulamentar se face în urma dispoziției polițistului, angajat al IPJ Brașov, sau a polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat contravențional cu amendă și/sau puncte de penalizare.

În cazul în care șoferul ajunge după ridicarea mașinii, va fi obligat să plătească, pe lângă amenda pentru contravenție, și tariful pentru ridicarea vehiculului.

În cazul în care vehiculul a fost transportat la locul de depozitare, deținătorul vehiculului îl poate recupera oricând, programul pentru restituirea vehiculelor fiind non-stop.

Conform regulamentului, Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane sau a animalelor de companie.

Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de regulament până în data de 22 noiembrie, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media, e-mail: infopublice@brasovcity.ro, sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program luni-joi, 8.00-14.00, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30, și vineri de la 8.00-13.30, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30).

Previous Story

Video Brașov. Un șofer are un braț amputat, două camioane s-au lovit violent pe DN1

Next Story

(Foto) Vagoane noi Brașov-București. „Așa să tot călătorești prin România cu trenul!”