Nico C. Cîrjan: „Dacă îți dorești ca Brașovul să nu ajungă așa, susține de acum măsurile de încurajare a transportului alternativ”

Last Updated on noiembrie 11, 2021 Brașovul este la un pas de a deveni un oraș al pietonilor spre disperarea șoferilor care insistă cu fluidizarea circulației. Adică șosele mai mari, parcări mai multe și gratis dacă se poate. Primăria insistă cu autobuze electrice, troleibuze și pregătește serviciul de ridicare a autoturismelor parcate ilegal.

Nico C. Cîrjan: „Dacă îți dorești ca Brașovul să nu ajungă așa, susține de acum măsurile de încurajare a transportului alternativ (ratbv, pietonal, biciclete) și nu pe cele de încurajare a transportului rutier (încă o bandă, mai multe parcări, sensuri giratorii și îngropat pietonale în subteran).

Nico C. Cîrjan: „Dacă îți dorești ca Brașovul să nu ajungă așa, susține de acum măsurile de încurajare a transportului alternativ” 1

Căci atunci când va ajunge Brașovul așa (și va ajunge pe măsură ce se dezvoltă, la fel cum s-a întâmplat în Cluj), va fi prea târziu…

Foto: Vlad Petri, București, Noiembrie 2021

Nico C. Cîrjan: „Dacă îți dorești ca Brașovul să nu ajungă așa, susține de acum măsurile de încurajare a transportului alternativ” 2

Membrii Comisiei de Circulaţie ar urma să analizeze în şedinţa de astăzi, 11 noiembrie, o serie de resistematizări ale traficului în vederea fluidizării circulaţiei pe străduţele din cartiere, dar şi pentru a răspunde nevoilor de parcare din zonele unde acestea sunt subdimensionate.

Unde sunt propuse sensuri unice

Un astfel de sens unic este propus a fi amenajat pe străzile Mircea cel Bătrân şi Emil Racoviţă, unde, pe câteva tronsoane, câte o bandă de circulaţie este ocupată de maşini, astfel că circulaţia se desfăşoară cu dificultate. Un alt sens unic este propus a fi amenajat pe breteaua de legătură din zona nr. 13 de pe strada Carpaţilor, iar o bandă să fie transformată în parcări, anunță Biz Brasov.

Un alt treilea sens unic este propus a fi amenajat pe strada Gării Noua, iar pe strada Izvorul Rece este propusă schimbarea direcţiei sens unic în vederea fluidizării traficului auto în intersecţiile de la Ceasu Rău` şi Patria.

Tot pentru a se crea noi locuri de parcare pentru riverani, este propusă demontarea indicatoarelor rutiere cu semnificaţia „Oprirea interzisă” şi înfiinţare locuri de parcare de reşedinţă – Str. Grigore Ureche nr. 19, dar şi reconfigurarea parcării dintre blocurile cu numerele 104 – 104 de pe strada Independenţei.

Previous Story

Foto/Video Brașov. Strat consistent de zăpadă în zonele montane. „S-o păstrați măcar până de Crăciun”

Next Story

(Video) Accident Brașov. Mașină răsturnată pe strada Avram Iancu, după ce a lovit alte două autoturisme