(Foto/Video) Se lucrează intens la reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România

Last Updated on noiembrie 10, 2021 În România se mai și lucrează la lucrările de infrastructură. Este vorba de reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România.

Asociația Pro Infrastructură: „Cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România: reconstrucția căii ferate Sighișoara-Brașov executată de asocierea Aktor-Arcada-Alstom. Avem explicații extra-detaliate în sutele de fotografii de la sol – https://bit.ly/3F0ImUE și în filmarea aeriană – https://youtu.be/gyoVKrr59iQ, toate completate de o hartă interactivă precisă – https://bit.ly/3mVagve.

(Foto/Video) Se lucrează intens la reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România 1 (Foto/Video) Se lucrează intens la reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România 2

Asociația Pro Infrastructură a făcut o vizită oficială pe acest tronson, parte din #CoridorulFeroviarRinDunăre. Lucrările prevăzute sunt impresionante din toate punctele de vedere: două tuneluri noi cu lungimea de 5, respectiv 7 kilometri cu galerii duble, alte trei tuneluri cu galerii comune, un viaduct de 1700 de metri și zeci de mii de metri liniari de piloți forați.

Ne bucurăm să vedem o mobilizare bună în mai multe puncte de pe șantier. Am fost informați că antreprenorul a semnat contractul pentru achiziția a patru TBM-uri (Tunnel Boring Machine), utilaje folosite pentru execuția tunelurilor lungi, asemănătoare “cârtițelor” de la metrou.

(Foto/Video) Se lucrează intens la reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România 3 (Foto/Video) Se lucrează intens la reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România 4

Ele vor săpa tunelurile cu o viteză de 15 metri/zi. La portalul în care vor fi aduse TBM-urile pentru tunelul Homorod vor începe lucrările de foraje în cursul acestei luni, urmând ca în prima parte a lui 2022 să fie lansate TBM-urile. La portalul de unde vor fi lansate celelalte două, pentru tunelul Ormeniș (cel de ~7 kilometri), este extrem de important să fie rezolvate veșnicele blocaje birocratice.

(Foto/Video) Se lucrează intens la reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România 5 (Foto/Video) Se lucrează intens la reconstrucția căii ferate Brașov-Sighișoara, cel mai complex șantier de infrastructură din ultimii 30 de ani în România 6

Sperăm că toți responsabilii din aparatul administrativ vor rezolva cu celeritate birocrația ca să evităm întârzierile (semnificative)!”

Vezi aici Video:

Previous Story

(Foto) Vagoane noi Brașov-București. „Așa să tot călătorești prin România cu trenul!”

Next Story

Veste bună. Rata de infectare a scăzut sub 10 în Brașov. Situația pe localități