DSP Brașov, alt apel disperat: Testați-vă, dar nu chemați pentru asta ambulanța!

Last Updated on noiembrie 2, 2021 DSP Brașov face un alt apel disperat, pentru ca activitatea ambulanței să nu mai fie blocată.

Serviciul de Ambulanţă a Judeţului Braşov este suprasolicitat de numărul mare de solicitări de testare la domiciliu. De altfel, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Claudia Bularca, a făcut un apel la braşovenii care au simptome specifice coronavirozei să meargă la centrele de testare.

DSP Brașov, alt apel disperat: Testați-vă, dar nu chemați pentru asta ambulanța! 1

La nivelul municipiului Braşov se fac în jur de 2.500 – 3.000 de teste pe zi. Mulţi oameni cer testarea la domiciliu. Rugămintea noastră este ca cei care au posibilitatea să meargă la centrele de testare. Dacă se solicită zilnic câte 3.000 de testări la domiciliu, ambulanţele sunt blocate şi mai pot interveni la alte urgenţe”, a declarat Claudia Bularca, potrivit bzb.ro.

Ea a menţionat că în judeţul Braşov sunt amenajate mai multe centre de testare. De asemenea, teste rapide pot fi făcute şi la medicii de familie.

În 22 septembrie a devenit funcţional şi aparatul de testare PCR din laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. Până acum au fost prelucrate 1.305 probe recoltate de la domiciliul pacienţilor”, a precizat Bularca.

Previous Story

Medicul Dan Grigorescu, critici dure la adresa lui Klaus Iohannis: „Un președinte degeaba. Și lipsit de responsabilitate”

Next Story

Brașov. Medic de la Județean reținut pentru o șpagă de 10,000 de lei, cu ajutorul polițistului Marian Godină