Urmează Brașov? Florin Cîțu anunță certificatul verde la supermarketuri și orice activitate economică din Ilfov și București

Last Updated on octombrie 14, 2021 Autoritățile au promis că nu mai impun carantina totală dar rata uriașă de infectare le obligă la instituirea de restricții pentru nevaccinați. Primele restricții totale pentru nevaccinați sunt pregătite la București și Ilfov unde rata de infectare a trecut de 15. Brașovul are aproape 9.

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat că joi că ia în calcul impunerea certificatului verde la orice activitate economică din județul Ilfov.
Urmează Brașov? Florin Cîțu anunță certificatul verde la supermarketuri și orice activitate economică din Ilfov și București 1

Întrebat într-o conferință de presă dacă ia în calcul carantinarea Ilfovului, Cîțu a spus: ”Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru”.

Premierul a mai fost întrebat și dacă certificatul verde va fi obligatoriu și la supermarket, acesta răspunzând că da.

Chestionat dacă nu ar fi o restricționare, Cîțu a răspuns, potrivit Hotnwes.: “Nu, ci doar o triere. Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine. Și la doctor dacă te duci, te testezi”.

Premierul a mai anunțat că a depus în Parlament un proiect de lege, semnat și de Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode, care obligă angajații nevaccinați din sistemul sanitar, IGSU și aviație să se testeze pe banii lor, anunță G4Media.

”Alături de alți membri ai guvernului am semnat un proiect de lege: angajații din sistemul sanitar care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală trebuie să se testeze pe banii proprii. La fel și cei din IGSU și aviație”, a declarat Cîțu într-o conferință de presă la guvern.

Pentru a intra în vigoare, un proiect de lege trebuie să fie votat de Parlament și promulgat de președintele României.

Previous Story

Brașov. Dispărut. Liderul Junilor Tineri căutat de Poliție

Next Story

Bilanț azi. 300 de morți, 16.000 de noi cazuri de infectare. Situația la Brașov