Se înființează Poliția Locală Sânpetru. „Va avea 9 posturi, dintre care un șef de post și 8 posturi de execuție”

Last Updated on octombrie 1, 2021 Se înființează Poliția Locală Sânpetru

Locuitorii din Sânpetru vor fi protejați de Poliția locală. Autoritățile intenționează să renunțe la postul actual aflat sub coordonarea Secției de Poliție Feldioara.

Viceprimarul Silviu Mihaila: „Infiintare Politia Locala Sanpetru
Am inițiat, alături de consilierul local Mladin Tiberiu, o propunere de HCL care vizează înființarea Poliției Locale Sânpetru, în cadrul aparatului de specialitate al Primarului.

Se înființează Poliția Locală Sânpetru. „Va avea 9 posturi, dintre care un șef de post și 8 posturi de execuție” 1 Se înființează Poliția Locală Sânpetru. „Va avea 9 posturi, dintre care un șef de post și 8 posturi de execuție” 2

Noul Serviciu de Poliție Locală va avea 9 posturi, dintre care un șef de post și 8 posturi de execuție.
Printre atribuțiile Poliției Locale Sânpetru se vor număra:
– asigurarea ordinii și siguranței publice pe străzile comunei
– protejarea cetățenilor, a patrimoniului, a unităților de învățământ

– aplicarea amenzilor pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public sau privat
– verificarea permiselor de liberă trecere pentru mașinile de mare tonaj care tranzitează comuna. Conform unui studiu de trafic efectuat in anul 2019, prin neplata taxei de Libera trecere comuna pierde anual aproximativ 700.000 lei.

– asigurarea disciplinei în construcții prin verificarea autorizațiilor și identificarea șantierelor neautorizate
– monitorizarea comerțului stradal și verificarea respectării normelor legale

În prezent, comuna noastră este deservită de un post de poliție aflat sub coordonarea Secției de Poliție Feldioara, care nu mai poate acoperi nevoile actuale ale comunei, aflată în plină dezvoltare și cu o populație în continua crestere, si care va veni in completarea Politiei Locale Sanpetru.

Odată cu dezvoltarea comunei și cu creșterea populației, a crescut însă și infracționalitatea: ne confruntăm cu un număr mare de furturi (din locuințe, de pe câmp sau de animale), dar și de infracțiuni contra patrimoniului. În anul 2020, numărul total al infracțiunilor a crescut la 377, de la 264 în 2019.

Siguranța cetățenilor și ordinea publică trebuie să fie o prioritate pentru orice administrație publică locală. Prin înființarea Poliției Locale Sânpetru ne asigurăm că avem capacitatea de a menține ordinea și siguranța publică, de a ne proteja cetățenii, copiii și patrimoniul.

Proiectul de HCL pentru infiintare si Regulamentul de organizare si Functionare al Poliției Locale Sânpetru se află în acest moment în perioada de consultare publică. Documentele pot fi accesate aici (punctele 47 şi 48):
https://sanpetru.regista.ro/…/registrul-pentru…/24511
Vă invit să transmiteți sugestiile și observațiile voastre pe adresa contact@primaria-sanpetru.ro până la data de 23 octombrie 2021”

Previous Story

10.887 de infectări noi. O tănâră de 21 de ani și doi tineri de 26 de ani între cele 169 de decese COVID din ultimele 24 de ore. Situația la Brașov

Next Story

Corneliu Teposu: „S-au împlinit EXACT șapte ani de când a fost inaugurată pista aeroportului brașovean”. Când vom zbura…niciodată?