George Simion: Brașovul, capitala Statelor Unite Române după unirea României cu Republica Moldova

Last Updated on octombrie 17, 2021 Copreședintele AUR, George Simion, a spus într-un interviu pentru Euronews că își dorește o unire între România și Republica Moldova.

El vrea ca cele două state să devină unul singur, să se numească Statele Unite Române, iar capitala să fie stabilită la Brașov.

George Simion: Brașovul, capitala Statelor Unite Române după unirea României cu Republica Moldova 1

Unirea dintre România și Republica Moldova este extrem de importantă pentru noi. Suntem o singură națiune despărțită de circumstanțe istorice nefericite. Împărtășim aceeași cultură istorică, iar două treimi dintre moldoveni sunt români.

Germanii au reușit să se unifice cu succes în ciuda tuturor disimilarităților apărute între Est și Vest după război. Cei mai mulți oameni din lume speră într-o eventuală unificare a Coreei. Și noi trebuie să ne urmăm visul de a ne unifica națiunea. Este o dorință legitimă”, a declarat deputatul AUR, George Simion pentru Euronews.

Odată create Statele Unite Române, va exista un singur guvern, instituții comune, o capitală nouă la Brașov, un nou steag, dar și un imn național nou. Deși Iașiul se află mai aproape de Chișinău, deputatul AUR nu ia în calcul varianta stabilirii capitalei acolo.

Ceea ce contează este să facem bine acolo unde criminali ca Hitler și Stalin au greșit. Trebuie să-i ajutăm pe oamenii noștri din Moldova să scape de un stat eșuat”, a mai declarat Simion pentru aceeași sursă.

Previous Story

Creștere explozivă. 9.34 rata de infectare la Brașov. Situația pe localități

Next Story

Brașov. Doi medici „nebuni”, vaccinați, în costume de cosmonaut. „Există doar nebuni de gardă”