Allen Coliban: Am reușit să capturăm prima ursoaică cu trei pui în municipiul Brașov

Last Updated on octombrie 5, 2021 Primarul Allen Coliban a anunțat în această dimineață că o ursoaică cu trei pui a fost capturată în zona Stejărișului din Brașov.

Allen Coliban:Am reușit să capturăm prima ursoaică cu trei pui și să o relocăm. Este o colaborare pe care o avem cu Garda Forestieră, cu ICAS, cu medicii veterinari. Iată că această celulă de intervenție pentru cazurile de urs funcționează la Brașov.

Allen Coliban: Am reușit să capturăm prima ursoaică cu trei pui în municipiul Brașov 1
(foto arhiva)

Ursoaica nu rămâne pe lângă Brașov, a fost mutată în alt fond cinegetic.
Pentru această captură am folosit două cuști. Avem în procedură două cuști ale noastre. Până vom finaliza acestă achiziție vom beneficia de suportul celor de la ICAS.

Avem la ora actuală mai multe exemplare de urs care vin frecvent în zona locuită. Le luăm unul câte unul, de la caz la caz. Aceasta a fost prima și cea mai importantă pentru că vorbim de un exemplar despre care se spunea că ar fi cantonat în zona cartierului Șchei, între case. Era esențial să-l extragem din această zonă.

Următoarele vor fi cele care revin în mod repetat, în principal ursoaicele cu pui, în Șchei, în Noua, Răcădău, Carierei”

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Cascadorii râsului la spitalui Regina Maria. Un bărbat care venise să asiste la nașterea soției, confundat cu un pacient care urma să fie operat

Next Story

5,53 rată de infectare în Brașov. Situație dramatică la Sânpetru, 8 rată de infctare. Situația pe localități