Allen Coliban scapă Brașovul de poluare cu … biciclete și autobuze electrice. Nimic despre marii poluatori

Last Updated on octombrie 26, 2021 Brașovul este în top 5 cele mai poluate orașe din România și riscă o amendă drastică din partea Comisiei Europene. Primarul Allen Coliban promite că scapă orașul de poluare cu … biciclete și autobuze electrice. Nimic de marii poluatori care continuă să murdărească aerul zi de zi.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, citat de ziare.com: „Regret că tocmai Bucureştiul nu are reprezentare la nivel de Primar General la această întâlnire importantă despre calitatea aerului în marile oraşe în sezonul rece.

Allen Coliban scapă Brașovul de poluare cu ... biciclete și autobuze electrice. Nimic despre marii poluatori 1

Cu atât mai mult cu cât Bucureştiul stă cel mai prost la acest capitol, iar pe PM10 şi pe NOX, nu am avansat deloc şi suntem deja cu sentinţă de obligare la anumite măsuri care nu au fost luate la timp şi la care Capitala nu s-a conformat.

Este posibil să fim penalizaţi de Comisia Europeană. Dar avem şi oraşe cu rezultate foarte bune, cum e cazul municipiului Cluj-Napoca, unde Planul Integrat pentru Calitatea Aerului a fost aprobat, s-au luat şi măsuri şi se văd deja primele semne de reducere a poluării.

Acolo lucrurile merg în direcţia bună, dar este nevoie în continuare de eforturi susţinute. Constatăm astfel că măsurile care sunt gândite pe termen mediu şi lung şi sunt puse în practică aduc rezultate foarte bune, reflectate în cifrele măsurătorilor pe calitatea aerului“.

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a subliniat măsurile luate pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş şi combaterea poluării: parc de 84 mijloace de transport ecologice, se lucrează la achiziţia de noi mijloace de transport electrice şi la extinderea reţelei de troleibuze, două trasee de biciclete în fază de implementare, care introduc şi primele staţii de bike sharing. De asemenea, edilul a amintit de proiectul de implementare a benzilor dedicate în oraş pe axele principale, dar şi de studiul de fezabilitate pentru introducerea garniturilor pentru operarea trenului metropolitan. Municipalitatea braşoveană lucrează la un Master Plan pentru infrastructura velo, astfel încât toate cartierele să fie interconectate prin infrastructură ciclabilă. Se lucrează, totodată, la infrastructura de staţii de reîncăcare pentru maşinile electrice, dar şi la amenajarea de noi parcuri, la identificarea unor terenuri pentru amenajarea altor parcuri şi spaţii verzi.

Previous Story

Mall-ul AFI Brașov, mesaj pentru nevaccinați

Next Story

Brașoveanul Mirel Joacă Bine, stabilit în Italia, a fost împuşcat mortal în timpului unui jaf